13-членно жури оцени високо творчеството на художника и заслужено той

...
13-членно жури оцени високо творчеството на художника и заслужено той
Коментари Харесай

Фоти Фотев получи приза Художник на годината за 2023 г.

13-членно жури оцени високо творчеството на художника и справедливо той получи огромната премия

Талантливият създател Фоти Фотев бе отличен с наградата „ Художник на годината ” на Бургас за 2023 година. Заедно с него бяха номинирани Севдалина Проданова и Иво Бистрички. И тримата имат доста почтени изяви и заслужават това отличие, само че спечелилият е единствено един. 13-членно жури оцени високо творчеството на художника Фотев и справедливо той получи огромната премия.

" В нашата богата стратегия за Никулден, събитията, които са проведени от Дружеството на художниците, постоянно имат особено място. Не единствено тъй като дават цвят в директния и преносния смисъл на думата, само че и тъй като тук в действителност се събират хора, които са обърнати към духовността и духовния живот на Бургас. Винаги с неспокойствие участвам на изложбите и на събитията, които се организират в бургаската изложба, само че когато връчваме премията " Художник на годината " страстта е още по-голяма. За мен е чест да ви поздравя от името на кмета на община Бургас Димитър Николов и от свое име и да си пожелаем Св. Николай Чудотворец постоянно да основава чудеса към нас, а творчеството е същинското знамение. Честит празник ", каза заместник-кметът по Култура и вероизповедания Диана Саватева.

На събитието участва и регионалният шеф на Бургас Пламен Янев. 
 Областният шеф Пламен Янев
" В края на всяка една година ние се опитваме да съберем всички позитивни страсти, да си дадем равносметка и с вяра да погледнем към идната година. Изкуството и построяването на личността са непроменяемо свързани и по тази причина е страхотна концепцията теза премия да се дава. Надявам се от ден на ден такива изложения да има, от ден на ден изкуството да навлиза в нашето всекидневие, тъй като то в действителност спомага да се построява персона и то такава, каквато ние всички желаем. Честит празник ", сподели регионалният шеф Пламен Янев. 

" Честит празник на бургазлии. Искам да благодаря за високата оценка, за мен това е скъпа премия и задължаваща в същото време. Благодаря на Община Бургас и Областна администрация за поддръжката. От нас, художниците, се желае в действителност да се трудим, да работим за един още по-хубав, по-моден и по-красив Бургас. Благодаря ви ", уточни спечелилият в тазгодишното издание създателят Фоти Фотев. 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР