128 години от рождението на Пророка на народа – Дядо

...
128 години от рождението на Пророка на народа – Дядо
Коментари Харесай

128 години от рождението на Пророка на народа – Дядо Влайчо

128 години от рождението на Пророка на народа – Дядо Влайчо. Днес, 15.08.2022 година, се  навършват 128 година от рождението на феноменa Дядо Влайчо.

Легендарният феномен Влайчо Желев е роден на 15 август 1894 година в Коньово, Новозагорско.

Едва 10-годишен, Влайчо предсказва Балканската война. Още на 22-23 години си пуска дълги коси и брада като Христос. Тогава го назовават чичо Влайчо, а на 28 години, към този момент от почитание към качествата му, се обръщали към него с “Дядо Влайчо ”.

Когато войната избухва, обикаля страната и споделя кой от мъжете ще се върне от фронта жив и здрав и кой – не. Пророкува и на бойното поле, където отива като доброволец през 1916 година. Отказва да носи пушка и да стреля по врага. Командирът го праща в тила да готви и да придвижва храната. След завръщането си от фронта става почитател на Петър Дънов. Сам той стартира да основава сказки на разнообразни тематики, прави първите опити за окултни тълкувания, написа стихове и откровения.

Ясновидецът планува смяната в България – от опита за атентат против Тодор Живков (има поради проведения от Иван Тодоров-Горуня), до рухването на режима на Тодор Живков. Предсказва модата унисекс, лентите на главите, екологичното замърсяване, замърсяването на почвата…

За дарбата му най-хубавите свидетелства са от хората, които са пращали многочислени благодарствени писма, съхранени и до през днешния ден в специфичен музеен ъгъл в “Дома на положителното ”.

Първото му привидение е когато е 10- годишен:

“Пасях воловете в гората и видях война. Прибрах се в селото и споделих, а те не ми имат вяра. Казват ми: “Много знаеш… ”, написа в спомените си самият той. Усъмнили се съселяните му от  Коньово, когато година по-късно избухва Балканската война, сещат се за него и почват да го търсят. Пророкувал и на бойното поле, където отива като доброволец през 1916 година, само че отказвал да носи пушка и да стреля по врага. Командирът го изпраща в тила, да готви и придвижва храната, зачисляват му полковото магаре, само че той жалел хайванчето – крачел с храната напред, а магарето вървяло след него.

С годините дарбата му се усилва. Ето какво споделя самият дядо Влайчо за това:

“1920 година, месец май се случи нещо с мен. Един ден ме обхванаха  тръпки по цялото тяло. Аз не можех да заставам прав, отидох на леглото си. Заключих си стаята, тъй като самичък спях, и си легнах на леглото. В момента аз се видях- излезнал съм от тялото си към един метър. Помъчих се да се върна в тялото си. Нещо мощно като въздух ме подпира и не съумях. Този въздух -силният, ме поде на по-високо,докато излезе от къщата над керемидите. Аз се опъвах да се върна, само че силата ме влече нагоре и май разбрах, че на север пътувам, само че вътрешно дефинирах, че беше далечно разстояние, от което и доста време мина. Най-после там ме занесе силата и аз видях бяла, чиста, от мрамор стая с продължение на юг и север. Аз влязох в стаята. На дълга маса на север и юг насядали светли хора с идентични дрехи. В мозъка ми приказва глас и Казва: “Това са учениците на Господ ”, Апостолите ме видяха и ми говореха. Аз чух диалога им. Каза някой от тях:.Ще го върнем на земята и ще му се оказва помощ, само че кой от нас ще бъде? ” Те избраха първомъченик Стефан да ми помага-аз до това време мислех, че първомъченик Стефан не е еднакъв на другите апостоли, само че го видях, че не е по този начин, а една форма една светла аура бяха всичките. И аз потеглих по същия път, въздухът ме носеше. Когато се разбудих, беше минало един ден и една нощ. И моите родители хлопали, викали, само че аз съм спял. Какво не са отворили и без нищо са ме погребали в гробищата. След това си небесно привидение аз боледувах към 30 дни, само че стана към този момент в мен смяна и от това време почнах ясновидството. Болестта евентуално е довела до прилив на извънредно огромна биоенергия, отключена с някаква неподозирана мощ.

На 28-29 години се свързал и с Бялото приятелство, имал и персонални срещи с Учителя. Създал комуна в Коньово, отглеждали плодове и зеленчук, не ядели месо. Давал заслон на всеки, в градината приемал болните, идващи дори от Гърция и Румъния. Били толкоз доста, че чакали по 4-5 дни ред.

През 1938 година Дядо Влайчо бил извикан и от Борис III, предсказал раждането на престолонаследника Симеон Сакскобургготски, само че Борис III останал шокиран от втората част на пророчеството: “… ще се роди цар, без да царува».
“Аз не съм гледач, а ясновидец. Казвам се Влайо. Виждам аргументите и следствията на нещата, минали, бъдещи, на всички феномени във времето и пространството; на хората, растенията, животните, местонахожденията и това, което става тук, в света, и на оня свят ”.

Повече информация за живота на Ясновидеца на народа, може да намерите в книгата на Мария Жечева и Добри Жечев “Дядо Влайчо- Феноменът от Коньово ”.

Днeвен хороскоп- 15.08.2022

Днес означаваме Голяма Богородица- 15.08.2022

 

128 години от рождението на Пророка на народа – Дядо Влайчо

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР