1260 лв. ще бъде стартовата основна заплата за учител от

...
1260 лв. ще бъде стартовата основна заплата за учител от
Коментари Харесай

1260 лв. заплата за учител от догодина

1260 лева ще бъде стартовата съществена заплата за преподавател от идната година. Увеличението на самостоятелните хонорари на педагогическите експерти ще варира сред 15 и 16.1 %. Това е планувано в Колективния трудов контракт (КТД), подписан от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и национално представителните синдикални и работодателски организации в системата на предучилищното и учебното обучение.

Минималните хонорари на старшите учители ще доближат 1300 лева, а на основните – 1350 лева Директорите на детски градини и учебни заведения ще получават не по-малко от 1535 лева, а заместник-директорите – 1420 лева

Увеличава се и възнаграждението за класните ръководители. За водене на наложителна документи и съвещания с родители, деца и възпитаници ще се взема по 46 лева от горната страна от заплатата.

С 30 лв. месечно ще се компенсират и разноските за консумативи на учителите, които водят образование от разстояние в електронна среда в изискванията на епидемии, пандемии, енергийни рецесии, изключително състояние или други случаи на непреодолими събития, които ще се изплащат като в допълнение трудово заплащане (ДТВ) за времето на провеждането му.

Предвижда се компенсацията при пенсиониране за учителите да е в размер на 11 брутни заплати от 1 януари 2021 година, които ще се обезпечават по национална стратегия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР