1237 проверки са извършили през миналата седмица служители от 18

...
1237 проверки са извършили през миналата седмица служители от 18
Коментари Харесай

Горските във Варна конфискуваха две каруци с незаконна дървесина

 1237 инспекции са направили през предходната седмица чиновници от 18 стопанства на Североизточното държавно дружество. От тях 231 са в обекти за рандеман на дървесина, 315 са на транспортни средства, 607 на ловци, 2 на рибари и 82 на физически лица, които са правили разнообразни действия в горските територии.  За разнообразни нарушавания са формирани 21 акта и 2 протокола. Задържани са 24 пространствени кубически метра дърва за огрев, четири каруци и принадлежности за дърводобив.

186 са инспекциите за интервала 21-28.10.2019 година на територията на ДГС-Генерал Тошево. Проверяващите са съставили 8 акта и 1 констативен протокол за разнообразни нарушавания открити по време на обходите в горите. Задържани са седем пространствени кубически метра дърва за огрев.

Каруца с четири кубика дърва са задържали горските от ДЛС-Балчик. На нарушителите са формирани четири акта. 44 са инспекциите през седмицата в стопанството.

Две каруци и два пространствени кубически метра дърва за огрев, нелегално добити от горските територии на ДГС-Варна, са конфискували чиновници на териториалното отделение. На бракониерите са формирани 4 акта по Закона за горите.

Каруца, принадлежности за дърводобив и един кубик дърва за огрев са конфискували от извършители през миналата седмица чиновници на ДЛС-Шерба. За противозаконната сеч са издадени два акта.

Още три акта за разнообразни нарушавания е съставил мобилният екип на ДГС-Провадия по време на инспекции в горските територии и обекти за дърводобив.

С началото на отоплителният сезон зачестяват нарушаванията в горските територии. Ръководството на СИДП приканва жителите, които станат очевидци на бракониерски нападения в гората да подадат сигнал на телефон 112.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР