123 Симеон Горанов, кънтри мениджър на дистрибуторската компания на Nespresso

...
123 Симеон Горанов, кънтри мениджър на дистрибуторската компания на Nespresso
Коментари Харесай

Nespresso отвори първия си магазин в България

123
Симеон Горанов, кънтри управител на дистрибуторската компания на Nespresso за България

© Цветелина Белутова 123 © Цветелина Белутова 123
Магазин на Nespresso

© Цветелина Белутова Швейцарската компания Nespresso, която създава кафе машини, капсули за кафе и аксесоари, стъпи на българския пазар. Първият магазин на марката, благосъстоятелност на Nestlé, беше открит в Paradise Center в партньорство с формалния дистрибутор на Nespresso в България - компанията " Есеф1 кофи ". Целта им е магазинната мрежа да се разшири в столицата и други огромни градове страната.

Модел на работа

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Nespresso е основана през 1986 година в Швейцария и се нарежда във високия сегмент на производителите на кафе. До момента марката има над 792 магазина по целия свят и за пръв път отваря собствен така наречен Nespresso бутик и в София. На някои от по-големите пазари компанията стъпва непосредствено, само че тук взема решение да влезе посредством дистрибутора " Есеф1 кофи ", които си партнират с гръцкия филиал Nespresso Hellas. Българското сдружение е част от сръбската група " Есеф 1 ", която е профилирана в дистрибуцията на първокласни марки в района. Групата е формален дистрибутор на Nespresso за Сърбия, Хърватия и Словения. По думите на мениджъра за България Симеон Горанов след положителното показване на бизнеса на тези пазари вземат решение да отворят магазин и тук. " Еспресо културата в България е добре развита, 90% от хората тук са консуматори на еспресо, което е задоволителна база, с цел да се влезе с премиално позициониран кафе артикул, какъвто е Nespresso ", добавя той пред " Капитал ".

Инвестицията за откриването на магазина е на дистрибутора, само че моделът на работа ще следва тактиката на Nespresso по целия свят - дизайн на бутика, подбор от артикули и тематични серии през годината.

Първият магазин

Първият бутик на Nespresso в София ще бъде в Paradise Center, като задачата на компанията е той с изключение на точка за продажба да бъде и място, където посетителите могат да се срещнат с продуктите на марката. Затова там всеки има опция да опитва разнообразни типове капсули или да научи освен това за произхода на кафето. Компанията има и български онлайн магазин с налични всички продукти за поръчка. " Опитът ни от други страни демонстрира, че главният канал за продажба си остава бутикът, а продажбите през уеб страницата са сред 20% и 40%. В развитите пазари са разграничени поравно, към което ще се стремим и тук ", изяснява мениджърът за страната.

Магазинът на Nespresso стартира с продажба на 28 типа капсули, а единичните им цени варират сред 0.82 лева и 0.98 лева Компанията продава и шест типа кафе машини на цени от 195 лева до 490 лева Цените в България не се разграничават доста от тези на останалите пазари, където компанията има магазини, като по думите на Симеон Горанов задачата е да отговорят на ценовите упования на потребителите, които към този момент познават марката от други страни. Именно хората, които към този момент са опитвали Nespresso или имат машини, ще са измежду таргет клиентите на компанията в страната.

За да доближи до нови клиенти, Nespresso ще влага в реклама във всички канали. " Основно сме заложили на връзка в телевизия и онлайн реклама. Ще имаме акции няколко пъти през 2020 година и задачата ни е да покрием целия информационен микс ", прецизира Горанов.

Дистрибуторите на Nespresso имат предпочитание да разраснат магазинната мрежа още през първата половина на идната година. " Планираме откриването на най-малко още един бутик в София и въз основата на представянето им ще разгледаме и други градове в България. Разглеждаме разнообразни разновидности за позициониране както в молове, по този начин и хай стрийт местоположения ", споделя в умозаключение Горанов.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР