123 Щети има и в Тумана, на около 30 км

...
123 Щети има и в Тумана, на около 30 км
Коментари Харесай

Жертви и разрушения след най-тежкото земетресение в Албания от десетилетия

123
Щети има и в Тумана, на към 30 км северозападно от Тирана.

123
Земетресението с магнитуд 6.4 по Рихтер е станали малко преди 4 ч. локално време.

123 Към този миг няма данни за потърпевши българи.Най-малко шест души починаха след най-мощното от десетилетия земетресение в Албания, което раздруса столицата на Тирана, крайбрежния град Дуръс и района във вторник през нощта. То докара до сриване на няколко здания, ранените до момента са над 130.

Земетресението с магнитуд 6.4 по Рихтер е станали малко преди 4 ч. локално време, оповестява Reuters, като се базира на данни на американския Геофизичен институт. Това е второ мощно земетресение, което удря района за два месеца. Министерството на защитата съобщи, че това е най-мощният трус в Албания през последните 30 години.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Той е бил на 10 километра северозападно от град Шияк в Албания, на дълбочина 10 км. Агенцията прецизира, че трусът е бил единствено на няколко километра от Дуръс, който е ситуиран на към 25 км западно от Тирана. Според данните на американския институт за последните 20 години Албания единствено един път е била разтърсвана от трус с магнитуд по-голям от шеста степен и това е станало през 2003 година, като тогава е бил 6.3.

Сериозни вреди

В Албания към този момент се приказва за обилни вреди - двама държавни представители декларират пред Reuters, че най-големите вреди са нанесени на постройките са в Дуръс и няколко души са били откарани в болница в Тирана. Съобщава се за триетажен хотел в Дуръс, който е рухнал, както и за друга постройка в центъра на града, която е била мощно развалена. AP оповестява за рухнал ресторант в същия град. Щети има и в Тумана, на към 30 км северозападно от Тирана.

Към този миг няма данни за потърпевши българи. Няколко по-малки труса са били регистрирани в час преди главния трус, който също по този начин се усети на Балканите и в южния италиански район Пулия.
Земетресение с магнитуд 5.6 раздруса страната на 21 септември, като повреди към 500 къщи и унищожи някои от тях. Снимките и видеоматериалите на срутени или полуразрушени здания в градските региони допускат, че земетресението от вторник е по-мощно от това през 1979 година, което унищожи квартал на северния град Шкодра.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР