12 Проектът за сервизния център край Пловдив 12 Проектът за

...
12 Проектът за сервизния център край Пловдив 12 Проектът за
Коментари Харесай

"Волво груп България" инвестира 3 млн. лв. в сервизен център край Пловдив

12
Проектът за сервизния център край Пловдив

12
Проектът за сервизния център край Пловдив

Още по тематиката
Транспорт: Икономически мотор за превозвачите

Компаниите в бранша порастват поради съживяването в Европа, където са главните им пазари
13 дек 2017 " Волво груп България ", формалният вносител и дилър на товарните коли Volvo и Renault, разгласи, че ще влага още 3 млн. лева в нов сервизен център край Пловдив. Така общите капиталовложения в разширение на мрежата на компанията в страната ще доближат 12 млн. лева

Стратегическият Пловдив

Центърът ще се намира в село Бенковски до автомагистрала Тракия и би трябвало да стартира работа през 2019 година Той ще се простира на повърхност от 23 декара, оповестиха от сдружението. В базата ще работят 15 души, които ще могат да сервизират по едно и също време 9 камиона. Годишният потенциал на обслужване ще е над 4500 товарни коли. От " Волво груп България " дават обещание и огромна наличност на аварийни елементи и доставка в границите на 24 часа.

" Пловдив е стратегически район за нас, тъй като тук се намират едни от най-динамично разрастващите се компании в транспортния отрасъл ", разгласи по време на първата копка Карин Йохансон, ръководещ шеф на " Волво груп България ". Според нея в центъра ще работят " едни от най-хубавите експерти в следпродажбеното обслужване на Volvo Group Trucks ".

С новата си инвестиция компанията продължава да усилва покритието си на българския пазар. През есента ще бъде открита сервизната база във Велико Търново. През предходната година стартира работа и новият център в Бургас, в който бяха вложени 2 млн. лева Преди три години пък беше отворен сервизът във Варна. Най-голям е разширеният център в София, който може да обслужва над 10 300 камиона годишно. Общите вложения в сервизната мрежа надвишават 12 млн. лева Преди четири години профилираната лизингова компания на Volvo Group - Volvo Financial Services, също отвори свое сдружение тук - " ВФС България ", което финансира покупко-продажбите за камиони и строителна техника на Volvo и Renault в страната.

Продължаващ растеж

Увеличените вложения се виждат и от резултатите на компанията, които през последните години порастват със постоянни темпове и доближават доходи от 44.5 млн. лева за 2017 година Лидер по оборот на пазара е вносителят на MAN " МВБ трак енд бъс България " със 128 млн. лева Официални данни за бранша липсват, а и в статистиката на Европейската асоциация на автомобилните производители (ACEA) също няма информация за този бранш в България. Данните на КАТ демонстрират, че записаните нови камиони и рейсове през 2017 година са общо 3308, от които товарните транспортни средства са 2925. Според вносителите главните продажби са на камиони, които се употребяват за интернационален транспорт.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР