12 паралелки от 2-ри до 12-ти клас на територията на

...
12 паралелки от 2-ри до 12-ти клас на територията на
Коментари Харесай

275 деца в Перник учат от вкъщи заради COVID |

12 паралелки от 2-ри до 12-ти клас на територията на област Перник са под карантина поради позитивни проби за ковид, оповестява БНР.

Дистанционно учат 275 от общо над 11 100 възпитаници в района.

Под карантина е и една група в детска градина №14 в Перник с 11 деца, както и яслена група в град Брезник. В учебно заведение се връщат две паралелки, чиято карантина е изтекла.

Най-много - 220 са учащите се в електронна среда възпитаници в Перник. В община Радомир отдалечено учат 20 деца, в Трън - 18 и в Брезник- 17. С позитивен тест за ковид са 21 педагози в общините Перник, Радомир и Брезник. Няма инфектирани измежду непедагогическия личен състав в учебните заведения. В детските градини са открити два случая на Covid- 19 измежду непедагогическия личен състав, няма заболели измежду учителите. Експерти на РУО потеглят на инспекции по учебните заведения за спазването на ограниченията, сподели началникът на районното обучение Ваня Коконова.

„ Призовавам всички родители, пък и жители да бъдат по- деликатни, да съблюдават разпоредбите, да има по- добра дисциплинираност, дистанцията да се съблюдава, дезинфекцията, носенето на маските, тъй като това е значимо за нашите деца. Ние, възрастните, би трябвало да бъдем по- виновни поради нашите деца ”, сподели Коконова.

Налице е забележителен растеж на заболеваемостта в района. Общият брой на новозаразените през вчерашния ден е 96, измежду тях 4 деца и 12 младежи. Само за ден броят на новите случаи на COVID- 19 в района е скочил повече от два пъти.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР