12 Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor България, Игор Левин,

...
12 Момчил Василев, изпълнителен директор на Endeavor България, Игор Левин,
Коментари Харесай

"Електросфера" стана част от международната мрежа на Endeavor

12
Момчил Василев, изпълнителен шеф на Endeavor България, Игор Левин, създател на българската " Електросфера " и Явор Попов от екипа на Endeavor

© Endeavor 12
Момчил Василев, изпълнителен шеф на Endeavor България

© Анелия Николова Още по тематиката
Шест компании попаднаха в стартъп стратегия на Raiffeisenbank

Сред определените планове няма българско присъединяване
27 сеп 2017
Coursedot е " Стартираща компания на годината "

Дружеството получи премията на церемонията на Central European Startup Awards - България
27 сеп 2017

Фирмата ще има достъп до мрежата от контакти, партньоства и стратегии на Endeavor, които могат да й подкрепят в привличането на нови клиенти и набирането на финансиране Българската софтуерна компания " Електросфера " беше определена да се причисли към предприемаческата мрежа на Endeavor, откакто мина сполучливо интернационалния селекционен панел на организацията в Ню Йорк. Фирмата ще има достъп до мрежата от контакти, партньоства и стратегии на Endeavor, които могат да й оказват помощ в привличането на нови клиенти и набирането на финансиране.

Дълъг асортимент

" Електросфера " е учредена от бизнесмена Игор Левин и създава високотехнологично аудио съоръжение под марката Antelope Audio, което се употребява от редица звукозаписни студиа и експерти от музикалния отрасъл. За да бъде утвърдена за член на организацията, в продължение на няколко месеца компанията е минала през редица образования от Endeavor в България за по-добра подготовка за последния интернационален кръг на подбора, който се организира от време на време 8 пъти в годината.
Изпълнителният шеф на българския офис на Endeavor Момчил Василев описа пред " Капитал ", че всяка компания минава през дъгъл просец на асортимент. " Сред критериите за селекция са компаниите да бъдат в по-напреднал стадий от развиването си, към този момент да имат регистрирани продажби, които да бележат постоянен растеж във времето и да имат капацитет да разрастнат бизнеса си, търсейки съответни запаси за това ", споделя той.

До финалната стъпка от подбора на Endeavor стигат главно софтуерни компании или такива с обичайни бизнес модели, само че стъпващи върху софтуерна база. " Наблюдаваме разнообразни трендове според от районите. В Съединени американски щати да вземем за пример доминират софтуерните планове, в Южна Америка и Югоизточната Азия се усилват фирмите от хранително-вкусовата индустрия и селскотостопанство ", изяснява изпълнителният шеф на Endeavor България.

Българското присъединяване

Продуктите на основаната в България " Електросфера " заемат лидерски позиции в сектора на високия клас професионално аудио съоръжение, а по думите на Василев се употребяват от известни имена в музиката като Стинг, Андреа Бочели и Риана. Разрастването на компанията се вижда и през финансовите й резултати, а броят на чиновниците към този момент надминава 100 индивида. Приходите за 2016 година нарастват с близо 55% по отношение на миналата година, достигайки 15.6 млн. лева Отчетената облага пък е в размер на 1.5 млн. лева или с 9.5% по-малко спрямо 2015 година

" Електросфера " е към този момент осмата българска компания в интернационалното портфолио на Endeavor, което включва компаниите Titan Gate, MyMall, Chaos Group, MClimate, Biodit, SoftGroup, Browswave.

Събитие и в София

Следващият интернационален селекционен панел на Endeavor ще се организира в София от 23 до 25 октомври, в който ще се включат и три български компании. Събитието ще бъде за първи път в страна от Източна Европа и ще посрещне редица бизнесмени, вложители и представители на фондове от целия свят. " Ще използваме опцията да покажем на интернационалните ни сътрудници какво е равнището на предприемаческата екосистема в България и какви благоприятни условия има тук ". Новият прозорец за асортимент на Endeavor ще бъде предхождан от конференцията Dare to Scale, на която интернационалните бизнес водачи ще изнесат лекции и ще споделят опита си.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР