12-кратният шампион в т.нар. роден елит “Лудогорец е отборът с

...
12-кратният шампион в т.нар. роден елит “Лудогорец е отборът с
Коментари Харесай

“Лудогорец” с най-много червени картони в I лига от началото на сезона

12-кратният първенец в така наречен роден хайлайф “Лудогорец ” е тимът с най-вече червени картони от началото на сезона. Цели трима играчи на единствения ни участник в групова фаза на европейски шампионат през този сезон са гонени от терена в изиграните от тях 8 мача до момента.

Новакът в Първа лига “Етър ” също има 3 картона, само че великотърновци са изиграли с дуел повече от разградчани.

Първият червен картон за футболист на Ивайло Петев бе на таман пристигналия от “Левски ” Сонко Сундберг. Бранителят си изпусна нервите против противник в дербито от 6-ия кръг с ЦСКА и реферът Никола Попов го изгони. Въпреки това разградчани към този момент имаха удобен задатък от 3:0 и дейностите на бранителя не се оказаха съдбовни.

В идващия кръг при загубата 0:1 от “Черно море ” пък двама футболисти на “Лудогорец ” получиха червени картони. В края на мача с варненци Игор Пластун извърши жестоко нарушаване и съдията Радослав Гидженов го в профил от игра. Няколко минути по-късно и различен състезател на тоталния хегемон по родните терени видя аления цвят от рефера. Макар да не беше на терена, Матиас Тисера изригна против съдията и Гидженов го наказа, макар че аржентинецът бе на пейката. Така “Лудогорец ” все още е единственият отбор в така наречен роден хайлайф, който е получил 2 червени картона в един мач.

Въпреки че най-вече играчи на хегемона са гонени, евроучастникът ни има минимум жълти картони - единствено 11.

Тенденцията демонстрира, че разградчани натрупат от ден на ден и повече изгонени играчи. През целия сезон 2021/2022 единствено един техен футболист е получавал червен картон. За предходната акция пък единствено двама футболисти са отстранявани от игра, като включително влизат и мачовете от плейофната фаза на Първа лига и купата на България.

Днес “Лудогорец ” ще се опита да нанесе първа загуба за сезона на краткотрайния водач в класирането - “Локо ” (Пд). Мачът е от 20,30 ч на стадиона в Разград.

“Лудогорец ” се намира в серия от 5 следващи победи като противника в Първа лига. Последният триумф на пловдивския отбор в Разград е отпреди 2 година През май 2021 г “Локо ” печели 2:1 като посетител в мач от плейофната фаза на родния хайлайф. Срещата е без изключително значение, тъй като “Лудогорец ” към този момент си бе обезпечил купата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР