12-кратният шампион на „Ролан Гарос“ Рафаел Надал се класира на

...
12-кратният шампион на „Ролан Гарос“ Рафаел Надал се класира на
Коментари Харесай

Властелинът на Филип Шатрие прекърши неуморния Шварцман за 13-ти финал в Париж

12-кратният първенец на „ Ролан Гарос “ Рафаел Надал се класира на 13-ия си край след мъчно изкован триумф над Диего Шварцман с 6:3, 6:3, 7:6(0) след 3 часа и 9 минути игра. Това бе 99-ата победа на испанеца на Откритото състезание на Франция при единствено 2 провали. На финала той ще се изправи против спечелилия от двойката Новак Джокович - Стефанов Циципас.

Първи сет

Ранна непредизвикана неточност от сервиращия Рафа след замяна на няколко удара - 0:15. Шварцман връща услугата след опит за изострен диагонал от бекхенд - 15:15. Въпреки отличния форхенд по правата на Диего, след излизането му на мрежата, с цел да приключи, той ударът му среща мрежата - 30:15. В идната точка Надал си завоюва преимущество, откакто отвори корта с форхенд по правата, излезе наоколо до мрежата и приключи - 40:15. Бекхенд по правата от посрещащия обаче затрудни оптимално испанеца, който не съумя да върне в корта топката - 40:30. Къс ретур на гаучото затрудни сервиращия, който след първия си удар позволява неточност в мрежата - 40:40. Изключителна замяна на 28 удара, при която Надал връщаше всичко, само че най-после носителят на 14 трофеи на равнище АТП откри великолепен пай диагонал - точка за пробив. Ретур по правата в навън - тъждество. Неуспешен опит за къса топка от 170-сантиметровия играч, при която Рафа доближи незабавно до нея и приключи със смаш опита за прехвърлящ удар на Шварцман. Бекхенд по диагонала на 34-годишния тенисист в навън - 40:40. Фантастичен изострен диагонал от бекхенд на аржентинеца, след който последва неспасяема къса топка - втора точка за пробив. Испанецът отговори на собствен ред с къса топка и стоп воле край мрежата - 40:40. Този път някогашният №11 бърка от противоположния си удар - преимущество Надал. 14-минутният гейм завършва след прословут печеливш удар от бекхенд по диагонала на 12-кратния първенец.

Мощна офанзива по правата от форхенд дава бърза първа точка за аржентинеца в първия му сервис гейм - 15:0. Невърнат начален удар и 30:0. Пресилен форхенд по противоположния диагонал от комфортна позиция - 30:15. Рутинен бекхенд от центъра на игрището стопира топката в полето на сервиращия - 30:30. Двойна неточност - точка за пробив. Тя бива осъществена след нов пропуск от противоположния удар на по-младия състезател - 2:0.

Бърз уинър от форхенд на Надал - 15:0. Предизвикана неточност от бекхенд на Рафа след изострен диагонал на Шварцман - 15:15. Лош опит за слайс от посрещащия и мрежа - 30:15. Ново изморително разиграване, в което гаучото взе самодейността с бекхенд по късия диагонал, който не остави късмет за олимпийския първенец на сингъл от Пекин '2008. Мощна замяна по диагонала, в който Диего хвана на контра пие Рафа - точка за пробив. Тя е осъществена след нова страхотна систематична акция на 170-сантиметровия конкурент, който в последните си удари настояваше с опити по скъсения диагонал, което в последна сметка му донесе триумф - 2:1.

Изключително нападателен форхенд по диагонала, излизане на мрежата и завършващо воле за Шварцман - 15:0. Ретур уинър по диагонала след втори сервис - 15:15. Силен ретур, излизане на мрежата от Надал и несполучлив опит за минаващ удар от сервиращия - 15:30. Испанецът се развихри в този гейм и след къса замяна на удари, приключи топката с форхенд по правата - 2 следващи точки за пробив. Още първата е превърната в пробив след къса топка на аржентинеца, опит за прехвърлящ удар и смаш на Надал - 3:1.

Финалистът от Рим още веднъж стартира мощно новият гейм от посрещане. Бекхенд по правата наоколо до отновната линия затрудни оптимално Рафа и той сгреши. Форхендът по правата обаче още веднъж влиза в приложимост за сервиращия и му носи триумф - 15:15. Безпощаден удар по правата от мощната си страна и 30:15. Грешка на Диего от бекхенд по диагонала - 40:15. Изострен подобен по правата въпреки всичко му заслужиха идната точка - 40:30. Пасивна игра на Надал разреши на Шварцман да изтласка обратно противника и да завърши точката с форхенд по правата - 40:40. Дълбок фохенд по диагонала от Рафа и той още веднъж е едни гърди напред в гейма. Въпреки идеалния форхенд по правата, късния идващия удар на аржентинеца затрудни оптимално испанеца - мрежа и ново тъждество. Поредна каторжническа замяна на удари, в която Шварцман най-после пусна къса топка и точка за връщане на пробива. Левичарят обаче отвръща с ас по правата. Ретур на линията разреши на посрещащия да излезе на мрежата, само че Надал го размина по диагонала с форхенд. Пореден жесток форхенд по правата на Краля на клея матира противника за 4:1.

Скъсен форхенд по диагонала носи бърз триумф за аржентинеца в първата точка - 15:0. Бекхенд по правата в мрежата за 15:15. Инсайд-аут форхенд на Надал не намира очертанията на корта и 30:15. Неуспешна къса топка от Шварцман, която не мина мрежата - 30:30. Упоритостта на ниския Диего още веднъж дава резултат посредством необикновен диагонал от бекхенд - 40:30. Ретур в навън и 4:2.

Чудовищен бекхенд уинър по диагонала от Рафа изпраща топката в ъгъла по неспасяем метод - 15:0. Непредизвикана неточност от форхенд на Надал - 15:15. Къс ретур и великолепен форхенд по диагонала - 30:15. Сервис-мрежа и стоп воле за 40:15. Невърнат начален удар - 5:2.

Нов смъртоносен пай диагонал от Шварцман и нов триумф - 15:0. Бекхенд от манакореца по правата в навън - 30:0. Поредна непредизвикана неточност и 40:0. Двойна неточност за 40:15. Зрелищен форхенд по правата от аржентинеца - 5:3.

Поредица от тежки удари на финалиста от Рим му разреши последователно да навлезе в корта и да приключи по правата от бекхенд - 0:15. Предизвикана неточност в мрежата от същия удар за 15:15. Рафа обаче също бърка от противоположния си удар по правата в навън - 15:30. Ретур в мрежата - 30:30. Втора поредна директна точка от начален удар - сетбол. Скованата игра в тази замяна провокира неправилност от ракетата на испанеца - 40:40. Превъзходен бекхенд уинър по диагонала на 12-кратния отличник след следващата дълготрайна замяна на удари - втори сетбол. Изключително надълбоко пласирана топка от Шварцман остави без мирис Надал, който не съумя да отговори на предизвикването и ново тъждество в гейма. Брилянтна къса топка на Рафа - трети сетбол. Този път всичко завършва. Опитът за съкратен диагонал от бекхенд на аржентинеца не се увенча с триумф, откакто 19-кратният притежател на трофеи от Големия шлем върна топката и идващият удар на новият №8 в ранглистата спря в мрежата - 6:3 след 64 минути игра.

Втори сет

Оптимистично начало от страна на 28-годишния тенисист, който започва с гейм на 0 за 2 минути.

Форхенд по правата в навън на Шварцман - 15:0. Печеливш удар по диагонала от мощната страна на Надал - 30:0. Тежка рамяна на мощни удари от двамата, която приключва с форхенд на испанеца - 40:0. Невърнат сервис за 1:1.

Перфектен форхенд уинър по правата и бекхенд в мрежата на Диего основава ранни проблеми за сервиращия - 0:30. Изключителен бекхенд по диагонала връщат в играта гаучото - 15:30. Бърз навън на Надал - 30:30. Форхенд по правата в мрежата след ретура - точка за пробив. Брейкът е реалност след неточност от бекхенд на Шварцман - 2:1.

Посрещащият стартира гейма с форхенд уинър по правата - 0:15. Топка на главната линия от Рафа матира противника и той не съумя да отговори - 15:15. Инсайд-аут форхенд от Надал, след което Шварцман опита минаващ удар, само че в навън - 30:15. Слайс бекхенд в навън - 30:30. Грешка на Диего и 40:30. Форхенд по правата на манакореца и гейм - 3:1.

170-сантиметровият играч отвръща с бърз гейм, в който отпусна единствено точка на противника - 3:2.

Нов гейм и ново отлично осъществяване от бекхенд по правата на Шварцман - 0:15. Сервис от адвантидж полето по диагонала и форхенд по правата не се оказаха задоволителни за Рафа, защото съперникът му го смрази с минаващ удар по правата в ъгъла на очертанията - 0:30. Бекхенд по правата от посрещащия не съумя да откри външната страна на страничната линия и 15:30. Офанзива, дирижирана посредством форхенда на Рафа по протежението на корта изтласка Шварцман надалеч зад главната линия и след 2 следващи смаша точката завършва - 30:30. Левачката на 34-годишния испанец още веднъж влезе в деяние и остави без мирис публиката на "Филип Шатрие " - 40:30. Ювелирна къса топка на Надал с първия удар след сервиса, пласирана на линията - 4:2.

Неуспешен опит за сервис-мрежа на Шварцман след неприятно изпълнено воле 0:15. Форхенд в мрежата в първия удар след сервиса - 0:30. Още една непредизвикана неточност, този път в навън - 0:40. Форхенд по противоположния диагонал на Диего - 15:40. Ас за 30:40. Ретур в навън - тъждество. Силов форхенд към този на Надал, изпратен надълбоко в полето дава резултат. Впоследствие идващия ретур още веднъж бе в навън и 4:3.

Твърде упорит опит по правата за завършващ удар на аржентинеца - 15:0. Ретур в мрежата - 30:0. Нова бърза неправилност в навън - 40:0. Ас по правата за 5:3.

2 следващи бързи неточности на Рафа дават преднина в този гейм на Шварцман. Двойна неточност от сервиращия обаче прави резултата 30:30. Рънинг форхенд по диагонала на гаучото излизат в навън - сетбол. Надал съумя да завоюва преимущество в последната точка на сета, откакто извърши форхенд по правата с огромна дълбочина, което не остави време за реакция на по-младия му противник, който изпрати топката в навън - 6:3.

Трети сет

Бързо 30:0 в актива на Надал за начало на третата част. Сякаш от нищото Шварцман откри ъгъл, с който изпрати топката по противоположния диагонал в ъгъла на игрището - 30:15. Ас по диагонала от полето за преимущество - 40:15. Ретур в навън - 1:0.

Уинър от ретур на втори сервис по диагонала - 0:15. Непредизвикана неточност на Надал за 15:15. Ретур в навън - 30:15. Форхенд в навън по правата на Рафа и 40:15. Ас по правта със 180 километра в час - 1:1.

Рутинен форхенд в мрежата на 28-годишния играч - 15:0. Ново тежко разиграване, в което Рафаел конструктира завършека на точката посредством форхенда си и най-после Диего прати топката в мрежата - 30:0. Форхенд уинър по диагонала на сервиращия - 40:0. Непредизвикана неправилност от бекхенд по диагонала на Шварцман - 2:1.

Надал стяга обръча и на бърза ръка стига до 3 следващи точки за пробив. Още първата е осъществена след бекхенд по диагонала в навън на Шварцман.

Непредизвикана неточност в навън от Баболат-а на Рафа - 0:15. Неописуема точка, в която Шварцман направи стоп воле, което бе достигнато от испенеца, който на собствен ред направи прехвърлящ удар. Диего отговори с удар сред краката (хотдог), само че противникът го чакаше на мрежата - смаш и 15:15. Контра пие форхенд по диагонала на сегашния първенец след приблизително малко разиграване - 30:15. Аржентинецът натисна от бекхенд по правата в идната замяна на удари и това се увенча с триумф - 30:30. Форхенд на главната линия разреши излизане на мрежата от гаучото, след което манакорецът сбърка форхенда си - точка за пробив. Тя обаче е избавена след зрелищно разиграване, завършило с бекхенд по диагонала в навън на спечелилия в 14 шампионата от АТП веригата. На фронта идва обаче нова опция за брейк след интервенция на мрежата и топ в навън на Надал. В последна сметка пробивът става факт. Посрещащият пласира нов отличен ретур към главната линия, с което затрудни оптимално съперника си, който изпрати форхенда по диагонала на сантиметри в навън по широчина - 3:2.

Неочаквана неточност от ракетата на Шварцман за 0:15. Рафаел получи по-къса топка в центъра на игрището, навлезе във вътрешността и приключи от форхенд - 0:30. Твърде бързо резултатът набъбва на 0:40 след форхенд по правата в навън на сервиращия. Още първата опция за пробив е осъществена след удар в мрежата на Диего - 4:2.

Лесни първи 2 точки на левичаря от остров Майорка. Съперникът обаче отвръща с две поредни на собствен ред след сполучлива офанзива на мрежата, последвана от несполучлива такава на Надал. Екзекуторът на Тийм продължи упорството си във възходяща линия, натискайки Рафа на бекхенда, което го изнерви и испанецът прати форхенда си по правата в навън - 30:40. Точката за рибрейк е избавена след ретур високо и надалеч в навън - 40:40. Два следващи форхенда по диагонала с отлична дължина и ъгъл изхвърлиха от удобната зона сервиращия и той отново бърка - втора точка за пробив. Този път форхендът по правата откри параметрите на корта и остави беззащитен съперника - 40:40. Надал стпи на главната линия и с последния си удар изхвърли обратно Шварцман - топка в мрежата. Аржентинецът отговори със същото, само че след по-продължително разиграване - тъждество. Отлична сграда на точката разреши на международния №2 да излезе на мрежата, само че волето излиза в навън по дължина - трети късмет за рибрейк. След 2 часа и половина борба Диего Шварцман не престава да изумява и за прощален път затиска любимеца за купата до стената - форхенд в навън по противоположния диагонал и пробивът е върнат - 4:3.

Въпреки пресиления форхенд в навън на Диего в първата точка, идната е за него след уинър по правата със същия удар - 15:15. Предизвикана неточност на Рафа, с помощта на пай диагонала на гаучото - 30:15. Високо бекхенд воле по правата бе достигнато от Надал, само че при идващия удар край мрежата сервиращият бе по-убедителен - 40:15. Невърнат начален удар и 4:4.

Превъзходна акция към мрежата на Шварцман завършва по призрачен метод след форхенд в навън - 15:0. Ретур в мрежата - 30:0. Нов невърнат сервис и 40:0. Гейм на 0, който идва като мас за душата, откакто в предходните си 2 подавания испанецът бе продънен - 5:4.

Бърза първа точка в актива на аржентинеца след бекхенд в навън на Рафа. Непредизвикана неточност от форхенда на Диего - 15:15. Провал при къса топка от форхенд на сервиращия среща мрежата - 15:30. Отличен сервис по правата - 30:30. Рафа си завоюва преимущество при идващото разиграване, изхвърли съперника настрана, само че бекхендът му по правата спря в мрежата - 40:30. Брутална замяна на удари принуди Надал да извърши къса топка, която бе достигната с опитност от Шварцман, а по-късно испанецът не можа да отвърна по диагонала - 5:5.

Форхенд наоколо до главната линия изтласка обратно сервиращия, а след това гаучото откри фамозна права - 0:15. Въпреки това 12-кратният първенец изравнява точките след отличен начален удар. Изключителен форхенд по противоположния диагонал на 28-годишния играч му разреши да излече на мрежата и да завърши развръзката с печелившо воле - 15:30. Форхенд по диагонала върху страничната линия затрудни оптимално левичаря и бекхендът му излетява в навън - 15:40. Първата точка за пробив е избавена, с помощта на форхенд по правата - 30:40. Отличен сервис по правата, последван от форхенд по диагонала в ъгъла на игрището - 40:40. Трета поредна точка, извоювана посредством мощния удар на сервиращия с осъществяване по диагонала. Този път Шварцман сподели храброст и още веднъж затисна съперника си в ъгъла, на бекхенда на Надал - 40:40. Нов последователен напън върху противоположната страна на манакореца и нов триумф - брейкбол. Серви по диагонала от адвантидж полето, ретур по диагонала и сполучливо воле на Рафа - 40:40. Финалистът от Рим опита форхенд по правата, само че навън по широчина. Поредна атака над бекхенд ъгъла на Надал се увенчава с триумф на аржентинеца - 40:40. Два следващи отлични сервиса идват в помощ на Рафа и в последна сметка той измъква подаването си - 6:5.

Пресилен удар на манакореца излиза в навън след интервенция на съдията - 15:0. Пасивни удари на Шварцман разрешиха на Рафа да разгърне офанзивата си с форхенд по правата - 15:15. Отличната работа с крайници разреши на аржентинеца да се изтегли за игра с форхенд и да приключи по противоположния диагонал - 30:15. Ултракъс диагонал от дъното на корта с бекхенд препарира Надал и подвигна публиката на крайници - 40:15. Въпреки хазартния форхенд в посоката, в която отиваше Рафа, Диего печели и този гейм - тайбрек.

Нелошо излизане на мрежата от гаучото след бекхенд воле по правата, само че Надал го стигна без особена компликация и размина противника - 1:0. Къса топка на Рафа, след което съперникът му я стигна, само че прати идващия си удар в противника, което се оказа съдбовно - 2:0. Форхенд мрежата на Шварцман по късния диагонал - 3:0. Тактическа неточност на 170-сантиметровия тенисист след смаш в посоката на Рафаел, което му коства точката - 4:5. Непредизвикана неточност от бекхенд в ъгъла води до задатък от 5:0. 6:0 след ново безупречно разиграване и провокирана неточност на Диего. Топка в мрежата от Диего Шварцман поставя завършек на разногласието - гейм, сет и мач.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР