12 души започнаха своето обучение по професия Парамедик в Центъра

...
12 души започнаха своето обучение по професия Парамедик в Центъра
Коментари Харесай

Втори курс парамедици започна обучение във ВМА

12 души започнаха своето образование по специалност „ Парамедик ” в Центъра за професионално образование на Военномедицинска академия /ВМА/. 

Обучението е разпределено в два образователни периода и ще продължи до 10 октомври . Това е вторият випуск парамедици , които ще преминат през сходен курс в лечебното заведение.

Богатата теоретична част е придружена и от интензивни занятия , в границите на които на практика ще се разиграват обстановки с голям брой потърпевши във Военномедицинския симулационен подготвителен център.

Обучение за парамедици. Снимка: ВМА Обучение за парамедици. Снимка: ВМА Обучение за парамедици. Снимка: ВМА Обучение за парамедици. Снимка: ВМА

„ Ние ще ви обучим по какъв начин да съхраните и поддържате живота на тежко ранени хора до идването им в болница. В сходни обстановки, вие като парамедици, имате основна роля и можете да извършите доста. Защото, в случай че не се реагира съответно в „ платинените 10 минути “ и „ златния час “, опциите за избавяне на потърпевшия мощно понижават “ , съобщи началникът на ВМА генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски , д.м.н., FACS.

Той подсети на младите си сътрудници, че образованието им е дълъг развой , в който те би трябвало да извлекат оптималната изгода .

В рамките на първото занятие курсистите следиха онлайн и проява на така наречен „ военни ” парамедици , които се образоват за придобиване на четвърта степен на професионална подготовка по специалността „ Военнослужещ-санитарен инструктор “ .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР