12-дневната Творческа резиденция на НАТФИЗ Кр. Сарафов на тема Вода:

...
12-дневната Творческа резиденция на НАТФИЗ Кр. Сарафов на тема Вода:
Коментари Харесай

Творческа резиденция на НАТФИЗ на тема Вода: памет и движение започва в Созопол

12-дневната Творческа резиденция на НАТФИЗ " Кр. Сарафов " на тематика " Вода: памет и придвижване ", в съдействие с Празниците на изкуствата " Аполония ", стартира на 26 август.
Резиденциите на " EMПАКТ " имат за цел да улеснят артистите и създателите в основаването на изкуство посредством устойчиви практики, които предизвикват съчувствена позиция към природата; т.е. изкуство, което предизвиква хората да се свързват с нея и по този метод да получават опит и познания по въпроси, свързани с изменението на климата. Проектът " EMПAКT: Емпатия и влияние: " Изкуството да мислиш като планина " преглежда емоционалността и съпричастността на създателя и неговата ангажираност към устойчивото развиване. 
Творческите резиденции ще се проведат на четири места в Европa - Nature, Art & Habitat Residency (NAHR) - Италия; Vorres Museum - Гърция; Espacio Rojo - Испания; и НАТФИЗ - България. Международното жури избра 14 създатели, които ще вземат участие в тези резиденции през лятото и есента на 2023 година
Трима създатели са определени за резиденцията на НАТФИЗ (26 август - 6 септември) - Димитрис Савва от Кипър, Андреа Даванцати и Джулия Пелегрини от Италия. Те ще имат опция да изследват смисъла, придвижването и структурата на водата, екологичните трансформации на природата, резултата от тези процеси и общественото влияние върху околната среда, както и смисъла на съпричастността като ключ към подпомагането на световната угриженост за измененията на климата.
Международното жури избра двама българи за присъединяване в креативните резиденции на партньорските организации по плана - Мирян Колев ще се включи в креативната резиденция в NAHR, Италия, а Венелин Шурелов - в креативната резиденция във Vorres Museum, Гърция. 
Проектът е сбъднат с финансовата поддръжка на НФ " Култура ".>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР