12 © Главболгарстрой 12 СПА комплекс с къщи и басейни

...
12 © Главболгарстрой 12 СПА комплекс с къщи и басейни
Коментари Харесай

Компания на "Главболгарстрой" приключва СПА комплекс в Белчин

12 © Главболгарстрой 12 СПА комплекс с къщи и басейни ще стартира да работи скоро край Белчин. Проектът е на дъщерно сдружение на " Главболгарстрой холдинг " - " Белчин парк ", и беше разгласен в края на 2015 година Наскоро компанията получи 12 млн. лева заем от Банка ДСК, които ще употребява за дотъкмяване на комплекса и покриване на направените до момента разноски.

Между три планини

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Комплексът, наименуван " Белчински извор ", е ситуиран върху повърхност 80 дка край село Белчин сред планините Рила, Верила и Плана. Проектът включва СПА комплекс с два басейна (външен и вътрешен) с минерална вода, общо 14 къщи, както и ресторант, заведения и спортни уреди. Тази част от комплекса ще стартира да работи още този месец. До края на годината пък ще бъде построен и хотел.

От компанията прецизираха, че комплексът е насочен към клиенти от междинна към висока класа, основно фамилии с деца. Къщите ще се отдават чартърен, като не се планува продажба. От сдружението ще разчитат също комплексът да се употребява за групови събития (семинари, конференции и т.н.).

Финансиране

Справка в Търговския указател демонстрира, че в края на май компанията " Белчин парк " е получила 12 млн. лева заем от Банка ДСК. Като поръчителство по заема в интерес на банката е вписан залог върху комерсиалното дружество, а " Главболгарстрой холдинг " е включен като съдлъжник по заема. Кредитът е 10-годишен, като срокът за погасяване е краят на май 2029 година, само че има опция за удължение. Лихвата е избрана като 1-месечен EURIBOR плюс контрактувана надбавка от 2.27%.

От сдружението прецизираха, че заемът служи за дотъкмяване на плана, както и за покриване на направените разноски по осъществяването му, т.е. за възнаграждение на отговорностите към строителните компании на холдинга, изпълняващи плана. От доклада на " Белчин парк " за 2018 година излиза наяве, че сдружението е получило 14 млн. лева заем от притежателя си. Освен сумата на банковия заем " Белчин парк " е направила вложения също в терен, сондаж за минерална вода и план, споделиха от компанията.

" Белчин парк " е еднолична благосъстоятелност на " Главболгарстой холдинг ". Дружеството е записано през 2007 година с 3.5 млн. лева капитал и предмет на активност създаване и ръководство на уреди с ваканционно и туристическо предопределение.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР