111 лаптопа с лицензиран софтуер ще получат , лишени от

...
111 лаптопа с лицензиран софтуер ще получат , лишени от
Коментари Харесай

111 лаптопа за деца, лишени от родителски грижи

111 преносимия компютър с лицензиран програмен продукт ще получат, лишени от родителска грижа на територията на община Пловдив. Това ще стане възможнос по „ Целева стратегия за подкрепяне просветителния развой на децата и младежите, настанени в обществени услуги, делегирани от страната активност от резидентен вид на територията на страната и домовете за деца, лишени от родителска грижа от I до XII клас “.
Това заяви заместник-кметът с сектор „ Европейски политики и обществени действия “ на Пловдив Анести Тимчев. Той добави, че Министерство на труда и обществената политика (МТСП) е подхванало извънредно бързи дейности, с които да обезпечи децата в обществените услуги с нужните устройства и да ги поддържа в усвояването на образователния материал. Програмата цели да обезпечи непрестанен учебен развой за деца и младежи, които учат и са настанени в обществени услуги, в изискванията на епидемиологична конюнктура.
 МТСП отпуска 1 млн. лева за преносими компютри и таблети за деца в обществени домове МТСП отпуска 1 млн. лева за преносими компютри и таблети за деца в обществени домове
Преносими компютри и таблети ще бъдат закупени на деца, настанени в домове за обществени услуги и профилирани институции, по нова прог...
Преносими компютри ще получат деца, настанени в следните обществени услуги:
7 Центъра за настаняване на деца в учебна възраст – 92 деца;
2 Кризисни центъра за деца – 5 деца;
2 Преходни жилища за деца и младежи, в учебна възраст – 14 деца.
Общата стойност на средствата, които ще бъдат предоставени на община Пловдив от Фонд „ Социална протекция “ към МТСП е 55 500 лв. с Данък добавена стойност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР