11-ят мач между Джокович и Димитров ще се играе в

...
11-ят мач между Джокович и Димитров ще се играе в
Коментари Харесай

Новак Джокович: С Григор сме балкански братя, нека по-добрият спечели

11-ят мач сред Джокович и Димитров ще се играе в събота, като спечелилият ще се класира за осминафиналите в Мелбърн

" Не съм играл с Григор от много години, не си припомням последния път. Не мисля, че сме се срещали на този корт. Надявам се да се получи забавен мач, той играе страховит тенис. Познавам го доста добре отвън корта, ние сме положителни другари, балкански братя. Нека по-добрият завоюва ", съобщи Новак Джокович, откакто се класира за третия кръг на Аустрелиън Оупън, където ще срещне първата ракета на България Григор Димитров, съобщи БГНЕС.

Във втория си мач в Мелбърн Джокович победи френския квалификант Ензо Куоко с 6-1, 6-7(5), 6-2, 6-0, само че имаше избрани съмнения, подбудени от дискомфорта в сухожилието на лявото бедро. Все отново сърбинът сподели класа и нападателна игра, с цел да стигне до 23-ти следващ триумф в Мелбърн по-късно над три часа игра.

Още при започване на дуела 190-ят в света Куоко обърна глезена си при промяна на посоката и получи дълъг медицински таймаут, а Джокович бързо взе частта с 6-1. Във втория сет Куоко игра на високо равнище и бе равносилен на именития си противник, който стартира да изпитва болки в задната част на бедрото. Французинът съумя да надделее в тайбрека със 7-5, с цел да изравни резултата. От този миг нататък Джокович бе безмилостен и даде единствено два гейма на противника си до края на мача, с цел да се класира за третия кръг на шампионата.

Джокович призна, че казусът в сухожилието е сериозен.

След срещата Джокович призна, че травмата в сухожилието на лявото бедро му основава съществени проблеми. Той явно изпитваше болежка в тази област, което частично бе повода да загуби втория сет.

" Честно казано, въобще не е добре. В предишния мач беше по-добре от през днешния ден. Зависи от Бог да ми помогне, както и от физиотерапевта. Ще гледаме нещата ден за ден и се надявам, че ще съумея да се възстановя за тежкия идващ мач ", разяснява след дуела Джокович, визирайки идния мач с Григор Димитров в третия кръг на шампионата.

" Ензо заслужава похвали, той се бори и заслужаваше да вземе сета. Успях да отговоря добре в третия и най-много в четвъртия сет. Обичам да играя във вечерните сесии тук. Нормално е когато някой играе за първи път на този корт, да даде всичко от себе си, аз просто трябваше да се оправя с тази обстановка и да се приспособявам. Бил съм в тази обстановка доста пъти в кариерата си ", добави деветкратният първенец в Австралия.

11-ят мач сред Джокович и Димитров ще се играе в събота, като спечелилият ще се класира за осминафиналите в Мелбърн.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР