11 случая на трафик на наркотични вещества са предотвратени от

...
11 случая на трафик на наркотични вещества са предотвратени от
Коментари Харесай

ЗА ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ СЕДМИЦИ: Задържани са над 442 кг наркотици

11 случая на трафик на наркотични субстанции са предотвратени от митническите чиновници през първите две седмици (5-20.03.2024 г.) след началото на взаимния план на Агенция „ Митници “ и Службата „ Митници и гранична отбрана “ на Съединени американски щати. Задържаните наркотични субстанции са с общо количество 442 кг, по-голямата част от които марихуана. Количеството отбелязва растеж с 45% по отношение на арестуваните опиати през същия интервал на предходната година. Резултатът е продължение на позитивната наклонност за задържане на по-големи количества през 2024 година – близо 613 кг, по отношение на 2023 година, когато са открити към 305 кг наркотични субстанции.

В този интервал беше осъществена и административна промяна, която централизира оперативното ръководство на отделите „ Борба с наркотрафика “. Мярката ще докара до по-добра съгласуваност, фокусирани старания и интензивен разбор на риска, както и ще сложи приоритет върху развиването на тактиката за битка с наркотрафика.

Агенция „ Митници “ и Службата „ Митници и гранична отбрана “ на Съединени американски щати работят по план за обмяна на опит в региона на митническия и граничния надзор, финансиран от държавното управление на Съединени американски щати. В рамките на плана се дава аналитична поддръжка и се показват най-хубави практики в региона на митническата активност и митническия надзор на сухопътни и морски граници.

В рамките на плана се планува да бъдат извършени и поредност образования на български митнически чиновници, в това число и работно посещаване на Граничен контролно-пропусквателен пункт в Съединени американски щати.

Сътрудничеството със Службата „ Митници и гранична отбрана “ е част от дейното партньорство сред Агенция „ Митници “ и американските управляващи в региона на интернационалната търговия, митническия надзор и битката с наркотрафика, което включва взаимни образования, обмяна на опит и техническа поддръжка.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР