11 протеста покрай дебатите и гласуването на вота на недоверие

...
11 протеста покрай дебатите и гласуването на вота на недоверие
Коментари Харесай

11 протеста блокират София покрай вота на недоверие

11 митинга около дебатите и гласуването на вота на съмнение към държавното управление на Кирил Петков се чакат да се проведат единствено в София. От едната страна на Народното събрание ще стачкуват в поддръжка на кабинета, а от другата страна - против него, предe БГНЕС.

Уведомленията за осъществяване на демонстрациите са 3-дневни – от вторник, 21 юни, когато в пленарна зала ще се проведат дебатите, до четвъртък, 23 юни, когато евентуално ще се организира гласуването.

От Столична община, където според условията на Закона за събранията, митингите и манифестациите, протестиращите би трябвало да заявят желанията си за митинги, споделят, че 5 от уведомленията са подадени от сдружения и политически партии. Това са политическа партия придвижване „ Да България “, партия „ Възраждане “, Българско национално придвижване Вътрешна македонска революционна организация, съдружие „ Толерантност “ и национално придвижване „ Хан Кубрат “, а останалите 6 са подадени от разнообразни физически лица.

Заявените цели на протестните мероприятия са: против промяната на Никола Минчев ; в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков; срещу кабинета на Кирил Петков и искане на оставката на правителството; за европейска България без мафия; против високите цени на горивата; за обезщетения за високите цени на енергоносителите; отбрана на българския народен интерес в Македония.

Дирекция „ Сигурност “ на Столична община е провела диалози с уредниците на всички декларирани протестни мероприятия и ги съгласува по реда на тяхното заявление.

Поради обстоятелството, че уведомленията са за митинги към постройката на Народното събрание, а част от мероприятията са противоречащи едно на друго, Столична община и Столична дирекция на вътрешните работи, подхващат нужните ограничения за физическо делене на противостоящите групи за гарантиране на живота и здравето на всички жители.

Във вторник, 21 юни, от южната страна на постройката на Народното събрание, отвън зоната за сигурност, ще са протестните мероприятия против държавното управление на Кирил Петков . От северната страна на постройката на Народното събрание, отвън зоната за сигурност, пък ще са протестните мероприятия в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков.

На 22 юни, сряда, от южната страна на постройката на Народното събрание, отвън зоната за сигурност, протестни мероприятия в поддръжка на държавното управление на Кирил Петков. В същия ден от северната страна на постройката на Народното събрание, отвън зоната за сигурност, протестните мероприятия против държавното управление на Кирил Петков.

Размяната на местата на протестните мероприятия е съгласно времето на подаване на заявките.

Във връзка с митингите на 21 и 22 юни Столична община осведоми жителите и гостите на София, че придвижването в зоната на пл. „ Народно заседание “, пл. „ Св. Ал. Невски “, бул. „ Цар Освободител “ и бул. „ Дондуков “ в сектора от Ларгото до бул. „ Васил Левски “ ще бъде мощно затруднено.

От 21 юни до привършване на митингите се не разрешава престоят и паркирането на паркингите на пл. „ Ал. Невски “, пл. „ Народно заседание “, пл. „ Княз Александър I “, по ул. „ 15 ноември “ и ул. „ Оборище “ сред ул. „ Г. С. Раковски “ и бул. „ В. Левски “, а на 22 юни се не разрешава паркирането по бул. „ Дондуков “ сред бул. „ Левски “ и ул. „ Г. С. Раковски “.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР