11-ото издание на турнира по олимпийско таекуондо Рамус София оупън“

...
11-ото издание на турнира по олимпийско таекуондо Рамус София оупън“
Коментари Харесай

Рекорден брой състезатели на международен турнир по таекуондо в София

11-ото издание на шампионата по олимпийско таекуондо „ Рамус София оупън “ и тази година провокира голям интернационален интерес. На 16 и 17 март столичната „ Асикс Арена “ ще посрещне рекорден брой участници - 1400 състезатели от 200 клуба от над 25 страни.

„ Много съм благополучен, че не преставам да върша това, което започнах през 2013 година. Това съревнование се наложи като едно от най-силните, освен на Балканите, освен в Европа, само че и в света. Тази година ще имаме над 1400 състезатели от 25 страни, което е връх за нас Надпреварата ще е 3 в 1, тъй като ще имаме три посоки. Ще има открит шампионат за деца, кадети, юноши, мъже и дами. Ще има шампионат с сан Е2 – в нея състезателите във възраст юноши и кадети получават точки за европейската класация. Това ще им е от изгода, тъй като в случай че вземат участие на шампионати проведени от Европейския таекуондо съюз, какъвто е нашият, те ще бъдат сложени. Същото ще важи и за присъединяване им в европейските шампионати, което е значимо. Към момента спарингът е олимпийската версия на таекуондо, само че ние се стараем да разпространяваме и дисциплината Пумсе (Форми), тъй като състезателите, които практикуват тази дисциплинираност имат потребност от изяви “, показа уредникът на шампионата Димитър Михайлов, който е и вицепрезидент на Българската федерация по олимпийско таекуондо.

„ Ще има живо лъчение на надпреварата на всяко от 10-те полета. Така всички последователи на спорта ще могат да следят конкуренцията онлайн, в случай че нямат опция да участват в залата. Аз ги поканвам да дойдат и да участват на този състезателен празник, входът ще е свободен за всички. Стараем се да поддържаме високото равнище на организация, за това и тази година ще заложим на електронната екипировка, която беше употребена на олимпийските игри в Токио. Постарали сме се да имаме най-хубавите условия за всички състезатели, треньори, съдии и ръководители на делегациите “, добави той.

Турнирът съвпада с провеждането на един от най-големите шампионати „ Белгия оупън “.

„ При нас също чакам да има доста сериозна конкуренция при юношите и при кадетите, тъй като ще вземат участие най-хубавите състезатели в света в тези възрасти. Аз имам вяра, че това е начинът да разпространяваме нашия спорт. Това е методът да развиваме всеобщ спорт, от които да излязат бъдещите първенци “, приключи Димитър Михайлов.

Официалното разкриване на 11-ото издание е в събота (16 март) от 13.00 часа в " Асикс Арена ".
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР