11 ограничителни колчета са изрязани в участъка от път I-1

...
11 ограничителни колчета са изрязани в участъка от път I-1
Коментари Харесай

Вандали изрязаха 11 от ограничителните колчета в Кресненското дефиле

11 ограничаващи колчета са изрязани в сектора от път I-1 през Кресненското дефиле от недобросъвестни жители. С тази вандалската демонстрация се основават предпоставки за нерегламентирано изпреварване в правата, записана от Министерство на вътрешните работи като сектор с централизация на пътнотранспортни катастрофи, оповестяват от АПИ.
Повредените ограничаващи колчета по пътя през Кресненското дефиле ще бъдат възобновени и още веднъж ще би трябвало да се изразходват бюджетни средства вместо да се влагат в нова маркировка, пътни знаци, мантинели и ограничения за сигурност, означават още от АПИ.

Агенцията призовава пътуващите по републиканската пътна мрежа да осведомят неотложно органите на Министерство на вътрешните работи, в случай че виждат недобросъвестни жители, извършващи вандалски актове или кражба на пътни такъми.

В средата на юни колчетата по първокласния път през Кресненското дефиле бяха инсталирани, с цел да се ограничи изпреварването. В свое изявление тогавашният районен министър Гроздан Караджов изясни, че мярката се подхваща, тъй като неправилното изпреварване в този сектор е главната причина за пътните произшествия./dir.bg

От 2016 година доникъде на 2021 година по това трасе са станали 246 пътни случая, а от въвеждането на възбраната за изпреварване с монтирането на ограничаващите колчета не е записана нито една злополука.

По данни на „ Пътна полиция “ към 70% от злополуките в последните години също са поради погрешно изпреварване и несъобразена скорост.

Преди няколко дни обаче се появи видео, публикувано в обществените мрежи, на което се вижда по какъв начин автомобил на НСО пробва да изпревари колоната от коли, макар че те няма къде да отбият поради тесния сектор.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че са осведомени със случая и стартират инспекция.

„ Автомобилът е на Националната работа за защита и е ръководен от лидер на службата. Автомобилът е превозвал охранявано лице “, споделят от НСО, само че не прецизират кой е охраняваният, пътувал в колата
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР