11 Март Индустрии като логистиката, финансовите услуги и производството ще

...
11 Март Индустрии като логистиката, финансовите услуги и производството ще
Коментари Харесай

GlobalData: Надпреварата за квантово надмощие започна

11 Март
Индустрии като логистиката, финансовите услуги и производството ще извлекат огромни изгоди за бизнеса си от квантовите калкулации, в случай че работят в този момент, изпреварвайки съперниците си, настояват от GlobalData, водеща компания за данни и разбори.

Последният ѝ отчет - " Thematic Research: Quantum Computing " - разкрива, че въпреки инженерните провокации пред тази технология да са големи, междинните устройства към този момент се употребяват от фирмите, формиращи авангарда на приемане на квантовите калкулации. Водещи снабдители на квантови калкулации като Гугъл, IBM, Microsoft и D-Wave към този момент развиват дейни партньорства с компании, разбиращи измененията, които ще провокира в техните браншове навлизането на новия вид изчислителни мощности. Volkswagen, JP Morgan Chase и Nippon Steel са единствено част от членовете на този непрекъснато разрастващ се лист.

Ръководителят на проучването Сайръс Мевавала разяснява: " Често се вършат съпоставения сред квантовите калкулации и нуклеарния синтез. Както демонстрират вложенията и съдействията на този пазар, фирмите виждат, че квантовите калкулации ще дават стойност още през това десетилетие и желаят да се нареждат вярно, тъй че да се възползват от това. Квантовите калкулации ще трансформират играта. "

Сам Холт, анализатор в GlobalData, прибавя: " Основните приложения на квантовите калкулации са в симулацията, оптимизацията, линейната алгебра и факторизацията. Тези благоприятни условия от ден на ден се трансформират в основни условия в необятен набор от промишлености. Компаниите в тези области, които даже не изследват по какъв начин квантовите калкулации могат да трансформират техния бизнес, ще изостанат от съперниците си. "

През годините в проучвания на квантовата просвета са вложени десетки милиарди долари от обществено и частно финансиране, като огромните софтуерни компании са водещи в това отношение. Основните капиталови опасности са три - кубитите - квантовият аналог на класическия обичай - се оказва мъчно да се поддържа стабилен; има дефицит на подготвени квантови разработчици; има заплаха неудовлетворените упования да доведат до прекъсване на вложенията.

Предложенията за квантов облак от компании като IBM обаче разрешават необятното разпространяване на квантовите калкулации, защото разработчиците могат да правят отдалечено калкулации на квантови компютри.

Холт заключава: " Улеснявайки разработчиците в осъществяването на квантови калкулации, квантовият облак е освен метод за разпространение на нечия екосистема, само че също по този начин има резултат върху разширението на прекомерно дребния все още характерен фонд от гении в сферата ".
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР