11-годишно дете загина при катастрофа рано тази сутрин в пловдивското

...
11-годишно дете загина при катастрофа рано тази сутрин в пловдивското
Коментари Харесай

Напрежение в Първенец, след като джип блъсна дете

11-годишно дете почина при злополука рано тази заран в пловдивското село Първенец. Момиченцето е умряло на място, откакто е пометено от джип. Пострадала е и майка му, която е била с него. 31-годишната жена е в болница. Напрежението в ромската махала се нагнети, откакто близки на починалото дете са нападнали водача.

Веднага откакто е подаден сигналът за случая, на място са изпратени профилирани сили на 1 РУП - Пловдив и на Пътна полиция. Роднините на умрялото дете и на ранената му майка са се нахвърлили на водача и са го пребили, само че служителите на реда са съумели да го спасят. Доколкото знаем, потърпевшият водач е разпитан, задържан е и му е взета кръвна проба.

От Прокуратурата оповестиха, че са формирани две досъдебни производства - едно за убийството на детето, а другото е за нападението над водача.

Тежкият случай е станал малко преди 8 часа, когато Ангелинка отивала на учебно заведение.

Според информация на полицията, незабавно след съдбовния удар, близки на починалото дете са нападнали 56-годишния водач. Местните хора обаче отхвърлят, че е имало побой.

За да се овладее напрежението, в ромската махала в Първенец са изпратени спомагателни полицейски сили. Роднините обаче не крият, че ще търсят отмъщение, в случай че водачът не получи най - тежкото наказване.

Според локалните хора в този регион и различен път са ставали произшествия, по тази причина упорстват секторът да се обезопаси.

Часове наред регионът към случая остана блокиран от полицията.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР