11 бивши или действащи френски епископи са обвинени в сексуално

...
11 бивши или действащи френски епископи са обвинени в сексуално
Коментари Харесай

Френски кардинал и бивш епископ призна, че е насилвал 14-годишно момиче


11 някогашни или настоящи френски епископи са упрекнати в полово принуждение. Сред тях е някогашният свещеник на Бордо, който призна, че е нападнал 14-годишно момиче преди 35 години, заяви върховен църковен орган, представен от France 24.

Жан-Пиер Рикар, дълготраен свещеник на Бордо, който през 2016 година бе създаден в кардинал от папа Франциск, съобщи че ще се отдръпна от своите функционалности.
Жан-Пиер Рикар
Снимка: Reuters

" Преди 35 години, когато бях енорийски духовник, се държах по неприличен метод с момиче на 14 години. Поведението ми неизбежно е довело до тежки и трайни последствия за този човек ", се споделя в изказването на Рикар.

Общо 11 епископи или някогашни епископи сега са обект на следствия за злоупотреби, съобщи на конференция Ерик дьо Мулен-Бофор, началник на Френската епископска конференция, представен от " Ройтерс ".

Всички обвинени ще бъдат подложени или на правосъдно гонене, или на църковни дисциплинарни процедури, добави той.

Това са най-новите разкрития, които засягат Римокатолическата черква. През последните 20 години тя бе разтърсена от нарушавания на полови злоупотреби по целия свят, постоянно свързани с деца.

Миналата година във Франция без значение следствие съобщи, че френски духовници са направили полови похищения върху над 200 000 деца през последните 70 години. Авторите му обявиха, че Католическата черква си е затваряла очите прекомерно дълго.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР