11 979 т. нар. виртуални животни, за които липсват подадени

...
11 979 т. нар. виртуални животни, за които липсват подадени
Коментари Харесай

Почти 12 хил. виртуални животни излязоха наяве след засилени проверки във фермите

11 979 така наречен виртуални животни, за които липсват подадени уведомления в системата за идентификация на животните на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) са открити след засилени инспекции единствено за първото полугодие на 2022 г, сподели в изявление за Агрозона изпълнителният шеф на организацията доктор Христо Вълчанов.

Според него има няколко стъпки, които БАБХ подхваща за реализиране на бистрота измежду животновъдите в тази посока.

„ Първата мярка е надзор върху опазването на здравето и идентификацията на животните. В тази връзка вършим засилени инспекции на животновъдните обекти, като за първото полугодие на 2022 г са осъществени планови инспекции по идентификация на животните в 1572 броя животновъдни обекти, като общия брой на документираните несъответствия се равнява на 11 979 броя животни, т.е. неналичието на подадени уведомления за събития с животните.

За установени нарушавания по проблема в първото полугодие на 2022 г са издадени 396 наставления, 545 акта за определяне на административно нарушаване. А за 524 животновъдни обекти е осъществена актуализация в осведомителната система на БАБХ. Със чиновници на Централно ръководство, изпратени и командировани, са осъществени изключителни инспекции на място на 124 животновъдни обекти. За всички установени несъответствия при инспекциите са подадени публично отчети до МЗм и са известени ДФЗ “, добави още доктор Вълчанов.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР