11 166 са проверките, извършени за последните две седмици в

...
11 166 са проверките, извършени за последните две седмици в
Коментари Харесай

Над 11 100 проверки в горите за първите две седмици на юли

11 166 са инспекциите, осъществени за последните две седмици в горските територии на страната. 6148 от тях са осъществени от мобилните групи на 6-те държавни предприятия и 5018 – от горските инспектори по надзор и защита от 16-те районни дирекции на Изпълнителната организация по горите.

5860 от тях са инспекциите, осъществени единствено за седмица от всички контролни екипи в горските територии на страната. 2941 са тестваните обекти за рандеман на дървесина, 977 обекта за депозиране, преправка и търговия с дървесина, 4935 транспортни средства и 2313 ловци, рибари и други физически лица, извършващи действия в горски територии.

Така от началото на юни интензивните инспекции в горите, предоставени от актуалното управление на горското ведомство не престават, като към този момент надвишават 30 хиляди. Задържани през двете седмици са 499 куб. м. дървесина и 52 куб. м. обла дървесина, както и 273 пространствени куб. м. дърва за огрев, като за съпоставяне през целия месец юни арестуваната дървесина е била 520 куб. м. Задържани са общо и 10 моторни транспортни средства, 9 каруци и 2 коня за транспортиране на дървесина без нужните документи, а също и 13 триона. При акциите е хванат и извършител с нелегално придобит малък дивеч – бременна дива зайкиня.

261 са формираните актове за нарушавания по Закона за горите и 3 по Закона за лова и опазването на дивеча. 204 са актовете за нарушавания против хванати причинители и 119 – против незнайни такива.

Профилът на осъществените нарушавания продължава да бъде най-често обвързван с противозаконен рандеман на дървесина без изискваните документи, липса на GPS система за следене, липса на записи за разчитане на регистрационните номера на товарните транспортни средства, влизащи в обектите, липса на камери за видеонаблюдение на всички входове и изходи в регистрирани обекти по депозиране, преправка и експедиция на дървесина.

Действията по предварителна защита и ограничение нарушаванията в горските територии нямат епизодичен темперамент и целят по-ефективна организация и проследяемост на дейностите в горите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР