109 дни. Точно толкова изминаха от първия звънец на 49-то

...
109 дни. Точно толкова изминаха от първия звънец на 49-то
Коментари Харесай

109 дни на промяна в Народното събрание -мисията възможна

109 дни. Точно толкоз изминаха от първия звънец на 49-то Народно заседание. Резултатите от изборите и разпределението на депутатските места не предвещаваха нищо положително. Не се виждаше светлина в тунела. Нови избори изглеждаха най-логичното. Но чудото се случи. Джентълменско или не – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ демонстрираха, че смяната е допустима. Беше определено държавно управление, а след това депутатите започнаха похода към Еврозоната и Шенген. В името на България.

Имаме нов бюджет. Ремонът на Конституцията чука на вратата. И още, и още значими законодателни промени.

Работата на народните представители се сблъска с много подводни камъни. Още с връчването на мандата на акад. Николай Денков президентът Румен Радев намерено съобщи, че не би трябвало да се основава постоянно държавно управление. Защо ли? Отговорът е елементарен. Да продължи да дърпа конците посредством служебните гълъбчета.

В пленарната зала преди всяка значима крачка „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия се пробваха да сложат крайник. Правеха всичко допустимо да саботират
работния развой на Народното събрание.
С тези си дейности те дискредитираха парламентаризма, в който другояче мощно се кълнат. Слава Богу тези техни дейности приключиха  неуспешно.

„ Аз виждам нещо историческо. От 2013 година насам до момента концепцията на сътрудниците на смяната беше революционна. Сега внезапно започваме да си приказваме за еволюция. Не стана с площадите, получи се паритет, серия от служебни държавни управления и по тази причина към този момент си приказваме за еволюция. Изведнъж всичко може “, разяснява Ивайло Цветков-Нойзи.

„ Тази коалиция има късмет да бъде устойчива. Не допусках, че подобен лупинг и такава чупка в кръста на българския политик е допустима “, сподели политическият анализатор Слави Василев.

„ Една от измененията в, която се стартира, е, в случай че те отстранен служебните кабинети, то властта на партиите, които са създали тази коалиция, ще остане в тях “, добави той.

„ Ако началото на политическия сезон на смяната стартира с митингите и повдигането на юмрука на президента, то в този момент сме очевидци на неговия край. И виждаме кой против кого е бил – кой е бил за смяната и къде е било статуквото “, уточни още Василев.

Според Левон Хампарцумян не би трябвало да преглеждаме българската политика като мач „ Левски “ – ЦСКА.

„ Политиците желаят да разполагат с обществените пари. Ако погледнете от тази позиция, всичко е разумно – и юмруците, и консенсусът сред партиите. Пътьом е хубаво да свършат някоя добра работа за стопанската система на страната “, на мнение е той.

След добре свършената работа депутатите ще получат заслужена почивка. От септември те ще продължат своята работа в Народното събрание и да потвърждават с дейностите си, че съединението прави силата.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР