Японскатa звезда, която миналата година по това време беше в

...
Японскатa звезда, която миналата година по това време беше в
Коментари Харесай

Красота от Изтока! Японски картини оживяват в София

Японскатa звезда, която миналата година по това време беше в София с пърформанса си с " живите” картини “Alive Painting” се завръща. Причината е големият интерес в Дом на киното през декември 2017 г., когато художничката накара цялата зала да се потопи в историите, минавайки през всичките емоции, за да излезе пречистена и безмълвна.
И ето, Акико Накаяма се завръща пред своята българска публика, за да застане на сцената на 8 ноември от 21:00 ч. в Дом на киното с музиканта E.U.E.R.P.I., който ще създаде звукова среда чрез различни ембиънт и дрон звуци, допринасяйки за това пърформанса да стане истинско абстрактно кино на живо.
Този път Акико се завръща не само с нов пърформанс, но и със самостоятелна изложба, където ще видим замръзналите в момента на действие “живи картини”. Изложбата ще се открие в четвъртък на 1 ноември в Деня на народните будители от 18:30 в галерия “Аросита” (ул. Врабча 12Б). Това е първата и единствена за момента самостоятелна изложба на японската звезда у нас и ще остане две седмици до 14 ноември. Ще се срещнем и на живо с Акико Накаяма в галерията на 8 ноември от 17:30 ч., когато е и големият ден на пърформанса.
Там ще може да чуем от първо лице за техниката на работа, идеите и това, как Акико кара своите картини да “оживяват”. А след разговора ще се насочим към Дом на киното, за да се влеем в извиращата и бълбукаща енергия на движението, цветовете и дигиталните технологии в пърформанса “Alive Painting” и да видим как се създават “живите” картини под омагоьосващите звуци на Мирян Колев (E.U.E.R.P.I.). Именно с този пърформанс Акико Накаяма спечели публиката на TEDx Ханеда, Япония преди две години. Не пропускайте, защото ще е сред събитията на месеца.
Акико Накаяма е родена в Токио. Тя е художник, който дава ново измерение на традиционните японски бои, описвайки красотата на преливащата енергия чрез различни медии, като инсталация, фотография и пърформанс. Работейки с движението и жизнеността на цветовете в съчетание с дигиталните технологии, Акико Накаяма нанася живописни картини, наричайки своя пърформанс " Alive Painting ".
Тя изобразява резонанса между формите и текстурите, използвайки различни видове течности, всяка със собствена характеристика. През последните години Акико активно развива своя проект както самостоятелно, така и в колаборация, обикляйки света: ARS ELECTORONICA FEST (2016), Австрия, Линц; TEDxХанеда (2015), Япония, Токио; Фестивал на изкуствата DLECTROCITY (2017), САЩ, Детройт и др.;


Събитието се организира от Арт Фондация ДОМА (линк към фейсбук: https://www.facebook.com/DomaArtFestival/) в партньорство с галерия " Аросита " и Дом на киното.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР