Чешкото правителство не е успяло да предостави достатъчни доказателства в

...
Чешкото правителство не е успяло да предостави достатъчни доказателства в
Коментари Харесай

Чешки съд постанови, че правилото за задължително носене на маски се нуждае от по-добра обосновка

Чешкото правителство не е успяло да предостави достатъчни доказателства в подкрепа на нуждата за правило, което задължава повечето граждани да носят маски навсякъде извън дома им, постанови днес чешки съд, цитиран от ДПА. До 21 ноември чешкото правителство трябва да преразгледа съответното законодателство, иначе то ще бъде изцяло отменено, каза говорител на градския съд в Прага.

Задължителното носене на маски на открито и закрито извън дома влезе в сила на 21 октомври.

Съдиите подчертаха, че макар опасността, която представлява коронавирусът, не трябва да се подценява, правителството не е предоставило достатъчно " конкретни, разбираеми и базирани на факти основания " за нуждата от толкова строга мярка.

Решението на съда идва в момент, когато чешките власти отчетоха 7874 нови случая на COVID-19 за последните 24 часа. Страната с близо 10,7 милиона население е регистрирала общо 5755 починали от заразата. В момента Чехия е една от най-силно засегнатите от пандемията европейски страни, като здравната служба на Европейския съюз е регистрирала в страната 1331,4 заразени на 100 000 жители в рамките на последните 14 дни, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14962  Джипи от София: Хората с пневмонии ще умират в домовете си Джипи от София: Хората с пневмонии ще умират в домовете си  РЗИ вкарва общи противоепидемични ограничения в Силистренско РЗИ вкарва общи противоепидемични ограничения в Силистренско  Премиерът на Италия има вяра, че разпространяването на ковид в страната се забавя Премиерът на Италия има вяра, че разпространяването на ковид в страната се забавя
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР