Целият лекарски колектив в МБАЛ Д-р Киро Попов в Карлово

...
Целият лекарски колектив в МБАЛ Д-р Киро Попов в Карлово
Коментари Харесай

Лавина от лекарски оставки в Карловската болница след откриването на нов спешен кабинет

Целият лекарски колектив в МБАЛ " Д-р Киро Попов " в Карлово подаде оставки заради решението на медицинския щаб към Областния кризисен щаб да бъде разкрит приемен дежурен кабинет в здравното заведение. Кабинетът бе официално открит и трябва да започне да функционира от понеделник.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7557
В карловската болница има филиал на Спешна помощ, но недоволството на пациенти за по-бързо обслужване доведе до решението на областния кризисен щаб да разкрие допълнителен спешен дежурен кабинет в болницата.

Спешен приемен кабинет в Карлово започна да приема пациенти

Лекарите обаче са категорично против това решение и изпратиха писмено уведомление до местната власт и областния кризисен щаб за мотивите си.

" Как сме работили сега без този спешен кабинет, кой ще работи, какъв ще е екипът, каква ще е нашата роля, никой не може да каже на този етап. Нямаме физическата възможност, това значи да голим отделенията и да оставим лежащоболните на произвола на съдбата ", коментира пред БНТ д-р Дориана Маринова - председател на медицински съвет в МБАЛ " Д-р Киро Попов ".

В здравното заведение работят 23 лекари. Какви действия ще предпириемат ще стане ясно след среща с местната управа в понеделник.

" Управителят е управител и на него му се нарежда да се създаде този кабинет. Дефакто оставките ни бяха затова че не искаха да ни чуят нас лекарите, които ще работим тук и работим тук ", коментира д-р Мария Абрашева - завеждащ Вътрешно отделение.

От областния кризисен щаб заявиха, че съществуването на такъв кабинет е регламентирано със Закона за лечебните заведения и решението е било взето след множество сигнали и оплаквания от местните хора граждани, че при спешна нужда от консултация се налага да търсят в отделенията лекари за преглед, а линейките от Спешна помощ се бавят и не знаят къде да предадат транспортирания болен.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7557  Броят на умрелите от COVID-19 в Москва надвиши 1000 души Броят на умрелите от COVID-19 в Москва надвиши 1000 души  Сътрудник на американския вицепрезидент Пенс е дал позитивна проба за COVID-19 Сътрудник на американския вицепрезидент Пенс е дал позитивна проба за COVID-19  Броят на умрелите от COVID-19 във Франция за последното денонощие още веднъж бележи растеж Броят на умрелите от COVID-19 във Франция за последното денонощие още веднъж бележи растеж
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР