Хората, изпитвали преди сериозни алергични реакции, не бива да приемат

...
Хората, изпитвали преди сериозни алергични реакции, не бива да приемат
Коментари Харесай

Британският регулатор: Алергичните да не си слагат ваксината на Пфайзер

Хората, изпитвали преди сериозни алергични реакции, не бива да приемат ваксината срещу новия коронавирус на " Пфайзер " / " Бионтех ", докато не бъдат изследвани два случая на неблагоприятни реакции от първия ден на масовата ваксинация във Великобритания, съветват британските регулаторни органи, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес, цитирани от БТА.

Националният медицински директор на Националната здравна служба на Англия проф.Стивън Пауис съобщи, че властите действат по препоръка от Регулаторната агенция за медицински и здравни продукти.

" Както е обичайно с нови ваксини, регулаторът съветва като предпазна мярка хората със значими алергични реакции в миналото да не получават ваксината, след като двама души с тежки алергични реакции в миналото са реагирали неблагоприятно вчера. И двамата се възстановяват ", каза Пауис.

За двата случая на алергични реакции съобщи д-р Джун Рейн, директор на регулаторния орган пред депутати от парламентарна комисия.

Великобритания започна масово ваксиниране на възрастни хора и медицински служители с ваксината на американската фармацевтична компания " Пфайзер " и германската " Бионтех " във вторник.

" Проучваме два случая на алергични реакции ", каза тя и допълни, че няма такива данни от клиничните изпитания
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16499  Средно по 70 жители са преглеждани дневно в новооткрития Триажен кабинет в Стара Загора Средно по 70 жители са преглеждани дневно в новооткрития Триажен кабинет в Стара Загора  Епидемиолози: Ето къде не би трябвало да ходите, с цел да не се болестите с COVID-19 Епидемиолози: Ето къде не би трябвало да ходите, с цел да не се болестите с COVID-19  Кипър затваря моловете и заведенията за хранене, с цел да овладее пандемията Кипър затваря моловете и заведенията за хранене, с цел да овладее пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР