Харесва ли ни или не, лятото окончателно свърши. Температурите падат

...
Харесва ли ни или не, лятото окончателно свърши. Температурите падат
Коментари Харесай

Лятото едва е свършило, а вече ви се карат ски? Ето кои курорти отварят най-рано

Харесва ли ни или не, лятото окончателно свърши. Температурите падат с всеки изминал ден, а най-нетърпеливите вече започват да поглеждат към ските. Някои обаче се чудят защо да чакат, след като десетки зимни курорти в Европа вече работят. Други се готвят да пуснат лифтовете и да отворят пистите още през ноември – месеци по-рано от силния сезон за ски курортите.

„ Работейки в ски туризма от много години, често съм изненадана колко малко хора се възползват от възможността за ранно каране на ски през октомври и ноември “, казва Кейти Уадингтън, управител на известна британска туристическа компания. „ Можете да се насладите на празните склонове, да карате ски рамо до рамо със състезатели от националните отбори докато те се подготвят за състезания и, най-хубавото – ще плащате по-малко за нощувка и карта за лифт. 5-звездно изживяване на цена като за 3 звезди “, допълва тя.

В повечето случаи карането в ранния ски сезон се ограничава до зоните с глетчери, но положителното е, че е много вероятно да карате сами по пистите. Ще пътувате по не толкова претъпкани летища и ще сте сред първите, наели екипировката за каране.

Първото състезание за световната купа по ски се провежда през октомври, така че можете да организирате пътуването си по същото време, когато най-добрите състезатели в света се готвеят за него. Шансът да срещнете някого от тях е доста голям. Възможността за тиха почивка и избягване на навалицата изглежда още по-примамлива, когато става дума за семейна ваканция.

Къде можете да карате ски през октомври и ноември четете на pochivka.blitz.bg!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР