Училищата не могат да се превърнат в огнища, защото децата

...
Училищата не могат да се превърнат в огнища, защото децата
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев с коментар за това дали училищата ще се превърнат в огнища на COVID-19

Училищата не могат да се превърнат в огнища, защото децата боледуват асимптомно и много леко, но могат да заразяват възрастните. Носенето на маска в училище е въпрос на навик. Раждаме се голи, но все пак свикваме да носим дрехи. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев в ефира на Нова телевизия.

По думите му адекватното функциониране на здравната система би могло да ограничи смъртността в болниците. " Имаме установени протоколи и поради тях смъртността в болничната и извънболничната помощ е намаляла драстично. Но въпреки това, когато поведението е неадекватно - то здравната система ще е застрашена. За всеки един медикамент е важно да се ползва, когато това се налага. Например кръвната плазма не е подходящо да се прилага при много леки случаи и при много тежки случаи ", каза още той.

Пулмологът коментира, че мерките знаем колко ефективни могат да бъдат, но не трябва да се налагат на обществото.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11880  Първа санкция от 10 000 паунда на Острова за всеобщо събиране на хора Първа санкция от 10 000 паунда на Острова за всеобщо събиране на хора  Гърция надвиши 10 000 случая на COVID-19 Гърция надвиши 10 000 случая на COVID-19  Френски лекари показват безпокойствие поради началото на образователната година на фона на пандемията Френски лекари показват безпокойствие поради началото на образователната година на фона на пандемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР