Управляващата партия на турския президент Реджеп Ердоган заяви днес, че

...
Управляващата партия на турския президент Реджеп Ердоган заяви днес, че
Коментари Харесай

Турция планира да освободи близо 45 000 затворници заради епидемията от коронавируса

Управляващата партия на турския президент Реджеп Ердоган заяви днес, че е предложила проектозакон, който ще позволи временно освобождаване от затвора на близо 45 000 затворници в отговор на риска от възможно разпространение на коронавируса в затворите, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3463
Отделна реформа, включена в проектозакона, който Партията на справедливостта и развитието /ПСР/ и нейният съюзник Партията на националистическото действие /ПНД/ са внесли в парламента, ще доведе до освобождаване за постоянно на други близо 45 000 затворници.

Заразените с коронавируса в Турция станаха 10 827, 168 души са починали

В препълнените затвори в Турция има около 300 000 затворници, отбелязва Ройтерс.

Правителството работи върху реформи, целящи да намалят натиска върху системата. Същевременно правозащитни групи изтъкват, че зарази могат лесно да се разпространят в затворите.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Турция достигна вчера 10 827, по-малко от три седмици след регистриране на първия случай в страната. Броят на починалите от COVID-19 в страната бе 168 души, според данни от снощи.

Затворници, които са изтърпели половината от присъдата си, ще подлежат на освобождаване съгласно проекта, посочи пред репортери заместник-председателят на парламентарната група на ПСР Джахит Йозкан. Проектът изключва освобождаване на затворници, осъдени за тероризъм или престъпления, свързани с наркотици, сексуални престъпления, убийство и насилие спрямо жени.

Карантина по райони - нова мярка за борба с COVID-19 в Турция

Временно освободените затворници по силата на мярката, свързана с коронавируса, ще бъдат прехвърлени от затвори от открит тип и ще бъдат поставени под домашен арест, посочи Йозкан. Той добави, че депутатите ще започнат да обсъждат законопроекта следващия вторник.

Поставяне под домашен арест ще бъде възможно и за затворници над 65 години и за жени, които отглеждат деца до 6-годишна възраст, уточни Йозкан.
Партията на справедливостта и развитието и Партията на националистическото действие, които са подготвили законопроекта, имат мнозинство в 600-членния турски парламент, така че се очаква той да бъде приет.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3463  Съединени американски щати задминаха Китай по брой на смъртните случаи от COVID-19 Съединени американски щати задминаха Китай по брой на смъртните случаи от COVID-19  Сърбия с стратегия от стопански ограничения на стойност 5,1 милиарда евро Сърбия с стратегия от стопански ограничения на стойност 5,1 милиарда евро  Вдигнаха карантината в Банско Вдигнаха карантината в Банско
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР