Унгарските власти въвеждат двуседмична карантина, за да забавят разпространението на

...
Унгарските власти въвеждат двуседмична карантина, за да забавят разпространението на
Коментари Харесай

Унгария въвежда двуседмична карантина

Унгарските власти въвеждат двуседмична карантина, за да забавят разпространението на епидемията от коронавируса, чийто пик в страната се очаква през юни или юли, заяви днес унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 2773
По време на карантината, която започва от утре, на гражданите ще бъде позволено да пазаруват или да излизат навън за кратко, за да се раздвижат.

Хората обаче трябва да стоят на разстояние един от друг, а за спазването на рестрикциите ще следи полицията, която ще има право да глобява при нарушения, заяви Орбан пред унгарското радио.

Британски дипломат е починал в Унгария след зараза с коронавируса

В първата или втората седмица на април правителството ще представи план за действие за икономиката след епидемията, добави той.

Унгария е регистрирала 300 случая на коронавируса и 10 смъртни случая. Орбан смята, че действителният брой на случаите вероятно е доста по-голям, отбелязва агенцията, цитирана от БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 2773  Двама души избягаха от карантината си в област Кърджали Двама души избягаха от карантината си в област Кърджали  Борисов разиска с Курц опцията за доставка на защитни дрехи от България Борисов разиска с Курц опцията за доставка на защитни дрехи от България  В битката с последствията от COVID-19: Индия намали водещите си лихви В битката с последствията от COVID-19: Индия намали водещите си лихви
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР