Украинските власти ще продължат строгите карантинни мерки до 11 май

...
Украинските власти ще продължат строгите карантинни мерки до 11 май
Коментари Харесай

Украйна продължава карантината заради коронавируса до 11 май

Украинските власти ще продължат строгите карантинни мерки до 11 май с надеждата след това да облекчат ограниченията, ако има намаляване на случаите на коронавирус, заяви днес премиерът Денис Шмигал, цитиран от Ройтерс.
Украйна е регистрирала към днешна дата общо 6592 заразени с коронавируса, включително 174 смъртни случая и 424 излекувани.

Украинските власти наложиха строга карантина през март, забраниха всички обществени прояви, спряха по-голяма част от обществения транспорт и призоваха хората да си стоят по домовете, отбелязва АП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6038
Над 6500 са болните от COVID-19 в Украйна

Горските пожари, които продължават в Житомирска област, са унищожили повече от 70 сгради, съобщи премиерът на заседание на правителството днес.

" При горските пожари не се касае само за унищожаване на природата, но и, за съжаление, за хора, които остават без покрив над главите си. От пожарите в Житомирска област са пострадали повече от 70 сгради ", каза Шмигал, като добави, че е наредил на министерството на икономиката да отпусне 25 млн. гривни (близо 925 000 долара) за ликвидиране на последствията от огнената стихия.

Пожарите в Житомирска област се разгоряха на 4 април, което стана основна причина за замърсяването на въздуха в Киев миналата седмица. По думите на вътрешния министър Арсен Аваков причина за мащабното разпространение на огъня е станало нарушаването на правилата за пожарна безопасност.Силните ветрове днес усложниха ситуацията, предаде ДПА.

" В момента скоростта на вятъра достига 21 км/ч ", съобщи в изявление държавната служба, отговаряща за чернобилската зона.

Повече от 1200 пожарникари работеха днес за сдържане на няколкото огнища на пожарите в района, се казва в изявлението и се добавя, че няма риск за саркофага на авариралата Чернобилска АЕЦ.
" Няма заплаха за саркофага, за хранилището за ядрени отпадъци и други ключови обекти в забранената зона ", се казва в изявлението на властите.

Украинските власти обясняват запрашения въздух в Киев през последните дни с пожарите в близката Житомирска област, като уверяват, че нивата на радиация в столицата са в рамките на нормалните стойности.
" Радиационния фон в Киев и в Киевска област е в рамките на нормалните стойности и не надвишава естествените нива ", съобщи днес спасителната служба на страната, цитирана от ДПА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6038  Маски в Япония се оказаха с петна от тиня и инсекти Маски в Япония се оказаха с петна от тиня и инсекти  Еманюел Макрон отхвърли концепцията на Австралия за интернационално следствие на пандемията Еманюел Макрон отхвърли концепцията на Австралия за интернационално следствие на пандемията  Китай: Съдебният иск на щата Мисури е неуместен Китай: Съдебният иск на щата Мисури е неуместен
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР