Турция разширява тестуването за новия коронавирус, като вече на тест

...
Турция разширява тестуването за новия коронавирус, като вече на тест
Коментари Харесай

Турция ще тества за коронавирус всички кашлящи

Турция разширява тестуването за новия коронавирус, като вече на тест ще бъдат подлагани и лицата, които имат само един от характерните за Ковид-19 симптоми, съобщава турската частна телевизия НТВ, предава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3953
Това разпореди министерството на здравеопазването на страната, като промени досега прилаганата практика при диагностицирането.

От сега нататък дори и само ако кашляш, ще бъдеш тестван за Ковид-19, пояснява телевизията, като допълва, че това ще важи и за всеки от другите симптоми на олестта - висока температура, недостиг на въздух и затруднено дишане.

Дори и турците без симптоми няма да бъдат отпращани току-така. Те ще трябва да отговорят на няколко въпроса, като например дали през последните 14 дни те или някой от семейството им се е върнал от чужбина, дали имат близък, който лежи в болница с дихателни оплаквания, дали някой от обкръжението им е болен от Ковид-19. Дори само при един утвърдителен отговор от тяхна страна, те също ще бъдат подлагани на тест за коронавирус.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3953  Борисов и ген. Мутафчийски инспектираха смолянски цех, реорганизирал се в произвеждане за защитни средства Борисов и ген. Мутафчийски инспектираха смолянски цех, реорганизирал се в произвеждане за защитни средства  Фейсбук възнамерява да наеме 10 000 чиновници тази година макар пандемията Фейсбук възнамерява да наеме 10 000 чиновници тази година макар пандемията  Белгия с прогноза по кое време ще се усъвършенства епидемиологичната конюнктура в страната Белгия с прогноза по кое време ще се усъвършенства епидемиологичната конюнктура в страната
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР