Туристка получи тежки изгаряния, след като се опита да спаси

...
Туристка получи тежки изгаряния, след като се опита да спаси
Коментари Харесай

Момиче получи тежки изгаряния, опитвайки се да спаси кучето си от Гроба на девицата

Туристка получи тежки изгаряния, след като се опита да спаси кучето си от горещ извор в Националния парк Йелоустоун в САЩ. Жената била извадена от водата от баща ѝ и откарана в близка болница със сериозни изгаряния по тялото.

Кучето на 20-годишната Лея Слейтън скочило във врящата вода и по-късно починало. Управата на парка разследва инцидента, който е последният от поредица случай с изгаряния там, съобщава Би Би Си.

В свое изявление от службата на парка посочват, че жената, която от е от щата Вашингтон, излязла от превозното си средство, за да настигне кучето си, на 4 октомври. Тя влязла в горещия извор, известен като Гроба на девицата, за да извади кучето, порода Ши-Цу. В резултат тя получила „ значителни термични изгаряния между раменете и по краката “.

Температурата на водата в Гроба на девицата е 93 градуса по Целзий. След като била извадена от извора от баща си, жената била транспортирана до медицински център в щата Айдахо.
`Момиче

„ В парка научихме, че за съжаление кучето е починало “, се казва в изявлението.

Службата не съобщава името на жената, но в интернет започна кампания за събиране на средства за покриване на медицинските разходи, от която става ясно, че името ѝ е Лейла Слейтън.

В Инстаграм сестра ѝ написа, че тя е получила предимно изгаряния от втора степен, тъй като е прекарала 8 секунди във врялата вода. „ Това означава, че баща ни я е извадил нечовешки бързо. Тя е голяма късметлийка. Татко ѝ е спасил живота “, обяснява тя.

След инцидента, обаче, Лейла е в кома, съобщава „ Инсайдър “. Според информацията в платформата за дарения GoFundMe, изгарянията са по 91% от тялото ѝ. Половината от тях са от втора степен, а другата половина – от трета степен.



От управата на парка постоянно предупреждават посетителите да бъдат много внимателни в хидротермалните райони и да не се отклоняват от пътеките и пътищата и през цялото време физически да държат любимците си под контрол. В термалните зони не е разрешено за домашни любимци.

През септември 19-годишна туристка получи изгаряния втора и трета степен на 5% от тялото си при Олд Фейтфул – най-известния гейзер в Йелоустоун. На сайта на парка се посочва, че над 20 души са починали от изгаряния от горещите извори в Йелоустоун.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР