Тони Блеър е убеден и продължава да настоява за втори

...
Тони Блеър е убеден и продължава да настоява за втори
Коментари Харесай

Тони Блеър продължава да настоява за втори референдум за Брекзит

Тони Блеър е убеден и продължава да настоява за втори референдум за Брекзит, както и че " твърд Брекзит " е почти невъзможен, съобщава " Ла Република ".

Бившият премиер Тони Блеър (1997-2007 г.) коментира, че " споразумението на Тереза Мей с Брюксел никога няма да мине в парламента... в задънена улица сме ". Той вярва, че ако Европа не се притече насреща, при промяна в позицията на Лондон, ще направи колосална грешка.

" Европа трябва да поддържа единство, защото световната ситуация се променя: Китай е с нарастваща мощ, други ветрове духа от Америка, а трансатлантическата ос отслабва ", обясни той.

Блеър коментира, че ако европейските страни искат да защитават собствените си интереси, сега единството е нужно повече от всякога, но добави, че в същото време някои европейски лидери се надяват Британия да си тръгне.

Според него, втори референдум, за разлика от първия, който разделя британското общество, ще послужи за обединение на британците. " Сега британците знаят много повече за Брекзит, а вторият референдум ще бъде последната дума ", смята бившият премиер.

Блеър се опасява, че поддръжниците на Брекзит застрашават съществуването на самото Обединеното кралство в сегашната му форма (в Северна Ирландия повечето от жителите са за запазване на членството на страната в ЕС).

Депутатите от Камарата на общините на британския парламент отхвърлиха проекта на споразумение с ЕС относно условията на Брекзит. По време на историческия вот, 432 парламентаристи се противопоставиха на споразумение, одобрено от Лондон и Брюксел през ноември миналата година.

За да влезе в сила, сделката за Брекзит трябва да бъде одобрена от британските законодатели, както и да бъде ратифицирана от всички страни от ЕС. Самият Брекзит е насрочен за 29 март 2019 г., след което според плана трябва да има преходен период, който ще продължи до края на 2020 година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР