Това, че в един ден имаме повече случаи на коронавирус,

...
Това, че в един ден имаме повече случаи на коронавирус,
Коментари Харесай

Не вярвам, че до края на годината ще има ваксина срещу COVID-19, заяви д-р Симидчиев

Това, че в един ден имаме повече случаи на коронавирус, не значи, че имаме трайна тенденция, заяви д-р Александър Симидчиев в предаването “Лице в лице” по бТВ.

Той подозира, че мерките, които се обсъждат в момента са за ограничаване на струпването на хора, а не за забрана на ходене на хора по улиците. Заразоносителите, ако не проявяват симптоми не се водят болни, каза той, и не се налага да бъдат хоспотализирани в болница.

В момента епидемията се разпространява повече сред млади хора. Разумно е спазването на мерките от физическо дистанциране, каза пулмологът.

Според него, ако физически затворим училищата и децата се преместят в моловете, това няма да спре процеса. Много по-важно е правилното носене на маските, отколкото затварянето.

За класическия грип имаме и ваксина, и лечения, за разлика от Ковид-19 - при него има поддържащо лечение, като например температуропонижаващи лекарства.

Той не препоръча имуностимулиращи медикаменти за профилактика на коронавирус.

Когато имунният отгоровор на организнма е неадекватен към вируса се дават стероиди. Антиколаголантите също се ползват при лечението на коронавирус, обясни Симидчиев. Не вярвам, че до края на тази година ще има ефективна и безопасна ваксина срещу COVID-19. Tой смята, че това ще стане най-рано догодина.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12958  Деца от ДГ „ Роса “ в Благоевград са под карантина Деца от ДГ „ Роса “ в Благоевград са под карантина  Иран заяви за рекорден брой смъртни случаи от COVID-19 за денонощие от началото на пандемията Иран заяви за рекорден брой смъртни случаи от COVID-19 за денонощие от началото на пандемията  Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците е с позитивна проба за COVID-19 Върховният комисар на Организация на обединените нации за бежанците е с позитивна проба за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР