Сривовете и забавянията в производствения процес на ваксините срещу COVID-19

...
Сривовете и забавянията в производствения процес на ваксините срещу COVID-19
Коментари Харесай

Директорът на Астра Зенека: Производствените сривове са неизбежни

Сривовете и забавянията в производствения процес на ваксините срещу COVID-19 са неизбежни, предвид бързината, с която те са разработени, заяви днес главният изпълнителен директор на компанията " Астра Зенека " (AstraZeneca) Паскал Сорио, цитиран от БТА.

Той каза на брифинг, че няма да коментира спора с Европейския съюз за доставките, като вместо това иска да се фокусира върху регулаторното одобрение на ваксината на " Астра Зенека ", дадено тази вечер от Европейската агенция по лекарствата (ЕМА).

Преди девет месеца никой не смяташе, че тази ваксина ще види бял свят, а сега, когато вече я има, хората я приемат за даденост, отбеляза Сорио. Той даде да се разбере, че е изцяло фокусиран върху увеличаването на производството на ваксини за Европа, и добави, че е имал добър разговор с Европейската комисия и страните членки на ЕС.

Повечето проблеми в завода, произвеждащ ваксини за ЕС, са решени, увери шефът на " Астра Зенека ", но призна необходимостта от подобряване на производствения капацитет. Сорио каза в заключение, че иска да се съсредоточи върху ваксините и да остави юридическите въпроси за по-късно.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19091  СЗО дефинира възбраната за експорт на ваксини против COVID-19 от Европейски Съюз като доста тревожна СЗО дефинира възбраната за експорт на ваксини против COVID-19 от Европейски Съюз като доста тревожна  Здравният министър изясни какво ще стане, в случай че изтървем каишката на вируса Здравният министър изясни какво ще стане, в случай че изтървем каишката на вируса  Чехия затваря границите си за чужденци Чехия затваря границите си за чужденци
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР