Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на мъжа, опитал да изнасили

...
Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на мъжа, опитал да изнасили
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинение на Е. Костов, опитал се да изнасили адвокат Владова

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение на мъжа, опитал да изнасили адвокат Владова. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство, в хода на което към наказателна отговорност е привлечен Е. Костов на 35 години.

Той е обвинен за това, че на 18 октомври 2018 г. около 15.00 часа в град София, бул. „ Цар Борис III “ 212, в офис, използван за нуждите на адвокатска кантора, е направил опит да изнасили адвокат В. Владова, като я принудил към това със сила – вкарал я в санитарното помещение, натиснал я към земята по главата, запушил ѝ устата и започнал да я души, след което ѝ нанесъл удари през лицето.

Опитът е останал недовършен по независещи от дееца причини – пострадалата Владова оказала съпротива на Костов. Към момента Костов не е осъждан. Предвид високата обществена опасност на деянието, наблюдаващият прокурор е постановил задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 22 октомври 2018 г. за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР