Словенските власти съобщиха, че през изминалото денонощие са регистрирали нови

...
Словенските власти съобщиха, че през изминалото денонощие са регистрирали нови
Коментари Харесай

123-ма са новозаразените с COVID-19 в Словения

Словенските власти съобщиха, че през изминалото денонощие са регистрирали нови 123 случая на COVID-19, което е рекорден прираст от началото на пандемията. Така общият брой на заразените с новия коронавирус достигна 3954 души, предаде агенция ТАСС, като се позова на информация, публикувана на страницата на правителството в Туитър.

Първият случай на коронавирус в Словения бе регистриран на 4 март. От тогава от COVID-19 са починали 135 души, предава БТА.

Премиерът на страната Янез Янша обяви край на пандемията на 15 май, а от 1 юни правителството отмени епидемичния режим на територията на републиката. В края на юни обаче случаите на COVID-19 започнаха да растат.

Специалисти установиха, че повечето от новите заразявания са свързани с посетители от съседните балкански държави. Словенските власти въведоха задължителна карантина за всички пристигащи от държави с " влошена епидемична обстановка ".

Носенето на предпазни маски в затворени помещения и в градския транспорт отново стана задължително, а максималният брой участници в масови мероприятия бе ограничен до 10 души, припомня агенцията.

С настъпването на есента броят на заразените се увеличава. Въпреки това властите в Любляна засега не въвеждат нови ограничения, а учебната година започна в планираните срокове. Учениците са задължени само да спазват социална дистанция. В случай на положителен тест, класове и студентски випуски ще бъдат поставяни под карантина.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12243  В Мадрид не си поплюват: стягат епидемиологичните ограничения даже още повече В Мадрид не си поплюват: стягат епидемиологичните ограничения даже още повече  Ученик с COVID-19 в първия образователен ден в Русе, цялата паралелка под карантина Ученик с COVID-19 в първия образователен ден в Русе, цялата паралелка под карантина  Ваксинация против ковид ще би трябвало да се прави всяка година, считат специалисти Ваксинация против ковид ще би трябвало да се прави всяка година, считат специалисти
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР