Словакия реши да затвори всички училища и повечето магазини от

...
Словакия реши да затвори всички училища и повечето магазини от
Коментари Харесай

Словакия затваря училищата и повечето магазини от 21 декември

Словакия реши да затвори всички училища и повечето магазини от 21 декември за три седмици заради неспиращия ръст на заразените с коронавируса, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Заведенията вече няма да могат да обслужват дори и маси на открито, а ще продават храна само за вкъщи. В хотелите и по ски лифтовете в зимните курорти от 14 декември ще се изискват удостоверения за негативни тестове за КОВИД-19. Наредено е също така на големите компании да започнат от 28 декември редовно тестване на служителите си.

" За съжаление, това се налага, защото положението през последните дни се влошава и ще продължи да се влошава и в близките дни - каза здравният министър Марек Крайчи на пресконференция в Братислава. - Коледните празници ще бъдат тест за нашата здравна система. "

Премиерът Игор Матович каза, че ограниченията ще бъдат облекчавани на регионален принцип в зависимост от местната ситуация.



Отворени остават магазините за храна и стоки от първа необходимост.

Словакия, с население 5,5 млн., успя да намали броя на заразените, като на два пъти прави масови тестове в края на октомври и началото на ноември, но сега броят на заразените отново расте, достигайки във вторник 2564 за 24 часа. Заразените общо в страната досега са 121 796, а починалите от коронавируса - 1038.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16549  Рекорден брой инфектирани с ковид в Литва за денонощие Рекорден брой инфектирани с ковид в Литва за денонощие  Удължиха изключителното състояние в Чехия до 23 декември Удължиха изключителното състояние в Чехия до 23 декември  Израел записва над нови 2000 случая на COVID-19 за денонощие Израел записва над нови 2000 случая на COVID-19 за денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР