След пожара на остров Лесбос сега има хуманитарна криза. Темата

...
След пожара на остров Лесбос сега има хуманитарна криза. Темата
Коментари Харесай

Екатерина Захариева: Трябва да имаме единни правила за кризи в ЕС

След пожара на остров Лесбос сега има хуманитарна криза. Темата за бежанците продължава да е актуална за ЕК. Ние сме външна граница на ЕС, но към момента нямаме молба да приемаме бежанци. ЕК ще помогне на правителството на Гърция. Крайно време е да имаме единно решение за бежанците. Това заяви министърът на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на в предаването " Светът и ние " по БНТ.

„ Не искаме да се повтаря ситуацията от 2015 г. с бежанците. Вече ние сме по-подготвени. Трябва обаче да има единно решение по този въпрос “, категорична е тя.

„ На 21 септември ще се вземе решение за сакнционния списък с лица от Беларус. Гражданите на Беларус трябва да решат кой да бъде техният президент по един естен и прозрачен начин “, коментира Захариева по казуса с Беларус.

" Никой не може да се меси във вътрешните работи на Беларус, но репресиите и екстрадицията на лица не може да бъде толерирана. Споразумението между Израел и ОАЕ дава много важно послание. Нормализирането на отношенията дава спокойствие в целия регион. Това е първа стъпка, има още много път, който да се извърви ", посочи тя.

Министър Захариева коментира трафикът в ЕС по време на карантината и затварянето на границите. „ Трябва да имаме единни правила и да не допускаме, това което се случи през март. Данните за икономиката са изключително притеснителни. Трябва да направим така, че хората да могат да се придвижват свободно между държавите при спазване на епидемичните мерки “, подчерта тя.

Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 112  Фон дер Лайен незабавно изпраща гръцкия еврокомисар Схинас на остров Лесбос Фон дер Лайен незабавно изпраща гръцкия еврокомисар Схинас на остров Лесбос  Хайко Маас: Страните от Европейски Съюз да одобряват бежанци от Лесбос Хайко Маас: Страните от Европейски Съюз да одобряват бежанци от Лесбос  Гърция е попречила на над 10 000 мигранти да влязат в страната от началото на годината Гърция е попречила на над 10 000 мигранти да влязат в страната от началото на годината
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР