След заседание на германския канцлер Ангела МеркелАнгела Меркел - германски

...
След заседание на германския канцлер Ангела МеркелАнгела Меркел - германски
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Правилата за социалната дистанция в Германия се удължават до най-малко 3 май

След заседание на германския канцлер Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се с ръководителите на 16-те германски федерални провинции, стана ясно, че правилата за социална дистанция в Германия се удължават до най-малко 3 май, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5518
Но някои магазини ще могат да подновят работа още следващата седмица.

Германия забранява всички публични събития в страната до 31 август?

След срещата, Меркел коментира, че в Германия досегашните мерки са довели до " крехък междинен успех " в борбата с епидемията. Тя допълни, че провинциалните правителства препоръчват на гражданите си да носят предпазни маски, докато пазаруват и са в градския транспорт. Ето защо властите като цяло препоръчват носенето на маски.

Канцлерът допълни, че на училищата в страната ще бъде разрешено да подновят работа поетапно от 4 април. Меркел обяви и смекчаване на ограниченията, което ще се изрази с отваряне на някои магазини от 20 април. Тя поясни, че става дума за магазините, които са с площ от по-малко от 800 квадратни метра.

Събиранията на много хора, като например спортните прояви или концертите остават забранени най-малко до 31 август, според документ, изготвен от канцлерката и лидерите на 16-те провинции и предаден на пресата. Меркел увери, че болниците в страната не са препълнени. Тя обаче каза, че засега няма да има религиозни служби.

Меркел поясни, че по-нататъшните облекчения на правилата ще зависят от това как се развива темпът на разпространение на заразата. Канцлерът съобщи, че сега властите работят по приложение за проследяване на хората, заразени с коронавируса.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5518  Митрополит Антоний приканва вярващите да съблюдават напътствията на Националния действен щаб Митрополит Антоний приканва вярващите да съблюдават напътствията на Националния действен щаб  В Литва анулират някои ограничавания поради ковид В Литва анулират някои ограничавания поради ковид  Спад в броя на жертвите на COVID-19 в Италия Спад в броя на жертвите на COVID-19 в Италия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР