Скандал избухна преди минути в парламента, където ще се гледа

...
Скандал избухна преди минути в парламента, където ще се гледа
Коментари Харесай

Страшен скандал в парламента! Нинова скочи като опарена и заплаши, че...

Скандал избухна преди минути в парламента, където ще се гледа оставката на вицепремиера Валери Симеонов и назначаването на Мариана Николова на поста му.

БЛИЦ припомня, че малко по-рано днес пък се разбра, че вицепремиерът в оставка е дал назад и няма да прави изявление. Самият той не е в парламента. Там обаче е Марина Николова .

Снимка: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
Докато вървяха дебатите почти никои от депутатите не взе дума за реплика или дуплика.

" Това е несериозно колеги ", заяви Емил Христов, който води днешното парламентарно заседание.


Това обаче провокира депутатът от БСП Драгомир Стойнев и лидерката на червената партия Корнелия Нинова да скочат като обезумели.

За кратко настана суматоха в парламента.

" Добронамерено предупреждавам. Недейте с процедурни хватки да ми отнемате думата да говоря. Не се мислете за Г-н Главчев. Не искам да се случва за втори път ", отсече Нинова от парламентарната трибуна.

" Дадох си сметка, че не съм ви забелязал. Действително. Имах намерение да ви дам думата. Не се страхувам от това, което се е случило с хората, които са били тук преди мен. Аз мога във всеки един момент да понеса отговорност за това, което правя ", отвърна й Емил Христов.

" Г0жо Нинова. Само да ви припомня, че аз сам си дадох оставката. И вие не може да искате нищо, защото вече сте 79 ", шеговито й отвърна лично Димитър Главчев.

Веднага след това в парламента започна поименна проверка за установяване на кворум. Поименната проверка започна по искане на депутата от ГЕРБ и председател на Правна комисия Данаил Кирилов. Той направи това предложение, след като Халил Летифов от ДПС направи предложение оставката на Валери Симеонов като вицепремиер и избора на Марияна Николова на негово място да се гласуват разделно.

След края на проверката се установи, че в залата има 141 депутати и кворум има.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР