Самоосигуряващите се, заети в сектора на ресторантьорството, да получават обезщетения

...
Самоосигуряващите се, заети в сектора на ресторантьорството, да получават обезщетения
Коментари Харесай

БХРА предлагат самоосигуряващите се в ресторантьорството да получават обезщетения от държавата

Самоосигуряващите се, заети в сектора на ресторантьорството, да получават обезщетения заради спиране и ограничаване на дейността им, предлагат от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация /БХРА/ в писмо до премиера Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, вицепремиера и министър на туризма, социалния министър Деница Сачева  Деница Сачева Деница Сачева е родена на 2 ноември 1973 г. в гр. София. От 2017 г. до декември 2019 г. е и икономическия - Лъчезар Борисов  Лъчезар Борисов Лъчезар Борисов е роден през 1978 г. в гр. Самоков. Завършва с отличие гимназия „ Константин, съобщиха от браншовата организация.

Техните права за получаване на компенсации трябва да бъдат същите като на работниците, назначени по трудово правоотношение, категорични са от БХРА.

От организацията предлагат още да се удължи срокът за кандидатстване на фирмите от сектора за получаване на обезщетения за спад в оборота за месеците октомври, ноември и декември 2020 г. и януари 2021 г.

Една част от членовете на БХРА са пропуснали сроковете за кандидатстване по обективни причини, основно заради краткия времеви прозорец за подаване на документи по оперативна програма " Иновации и конкурентноспособност ", изтъкват от организацията. Затова от БХРА предлагат да се даде възможност на туристическите компании да подават заявления за финансова помощ и за стари периоди.

Според организацията справедливо е да се включи в обхвата за подпомагане и периода за принудително ограничаване и спиране на дейността на засегнатите предприятия, а именно от месец март до месец юни 2020 г. по програмата за Подкрепа чрез оборотен капитал за малките и средните предпирятия, засегнати от временните противоепидемични мерки по оперативна програма " Иновации и конкурентоспособност " 2014-2020.

По време на първия локдаун обектите, спрени и ограничени с държавен акт, не са били компенсирани с никакви мерки, освен с подпомагане по мярката 60/40, посочват от БХРА и отбелязват, че тя е била неефективна и дори натоварваща за неработещ бизнес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19280  Въпреки пандемията: Стотици сватбари си подвигнаха ваучър във Франция Въпреки пандемията: Стотици сватбари си подвигнаха ваучър във Франция  Боливия (почти) изплагиатства от България: Получи първите ваксини с камион за пилешко Боливия (почти) изплагиатства от България: Получи първите ваксини с камион за пилешко  Брюксел: Членките на Европейски Съюз имат свободата да се доставят с ваксини, само че на лична отговорност Брюксел: Членките на Европейски Съюз имат свободата да се доставят с ваксини, само че на лична отговорност
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР