Румънската опозиционна Социалдемократическа партия (СДП) призова днес правителството да отвори

...
Румънската опозиционна Социалдемократическа партия (СДП) призова днес правителството да отвори
Коментари Харесай

Румънската опозиция призова за отваряне на училищата от 11 януари

Румънската опозиционна Социалдемократическа партия (СДП) призова днес правителството да отвори училищата, като се аргументира, че броят на новозаразените с COVID-19 отчита спад, съобщава сайтът Зиаре, цитиран от БТА.

Д-р Александру Рафила, депутат от СДП, подчерта, че " отлагането не е здравословно нито за децата, нито за родителите, нито за икономиката ".

" Цифрите, публикувани през последните седмици от здравното министерство, сочат намаляване на честотата на инфекцията. Това, разбира се, по никакъв начин не съответства на тази мярка за отлагане на отварянето на училищата ", заяви Рафила.

Той посочи, че СДП категорично настоява училищата да бъдат отворени след края на ваканцията, тъй като " отлагането с още месец на отварянето им не е здравословно нито за децата, нито за родителите, нито за националната икономика, защото родителите не могат да работят, ако си стоят вкъщи с децата ".

Рафила също така отбеляза, че решението за отваряне на училищата трябва да се взема на местно ниво, в зависимост от развитието на епидемиологичната ситуация във всяка зона, а не на централно ниво, тъй като ситуацията е различна в различните окръзи и градове.

" Нашето много ясно и твърдо искане е училището, или поне началните училища и детските градини, да започне така, както беше планирано: от 11 януари, а не от 8 февруари ", подчерта депутатът.

На 2 януари министърът на образованието Сорин Къмпяну заяви, че отварянето на училищата от 11 януари, както беше планирано, му се струва твърде скоро. Според медиите вариантът, обмислян от министъра, е училищата да отворят от 8 февруари, когато започва вторият учебен срок.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17934  Над 7600 лв. са събрани в сметката за подкрепяне на децата на умрелите от COVID-19 медици Над 7600 лв. са събрани в сметката за подкрепяне на децата на умрелите от COVID-19 медици  Хора от рисковите групи съумяха да допрян околните си в Хора от рисковите групи съумяха да допрян околните си в " Стая на прегръдките "  Повторно заразяване с ковид било доста малко евентуално Повторно заразяване с ковид било доста малко евентуално
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР