Робот постъпи на работа в японски магазин, за да следи

...
Робот постъпи на работа в японски магазин, за да следи
Коментари Харесай

Робот следи за носенето на маски и спазване на дистанция

Робот постъпи на работа в японски магазин, за да следи клиентите да носят маски и да спазват дистанция заради пандемията от Ковид-1, съобщиха БТА и Ройтерс.

Робовай (Robovie), е разработен от Института по авангардни телекомуникации в Киото. Той насочва клиентите в магазина на футболния отбор Середзо Осака. Когато регистрира с камерата си и триизмерна лазерна технология, че някой не носи маска или не спазва дистанция, го предупреждава.

Роботът е в изпитателна фаза, която ще продължи поне до края на месеца, като може да бъде продължена според ситуацията.

В Япония има 120 000 регистрирани случая на новия коронавирус и 2000 загинали. Хората там обикновено спазват изискването да носят маски, но властите призоваха за бдителност, защото случаите се увеличават със застудяването.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15185  Рекорд на новозаразени с ковид в Иран - 13 352 за денонощие Рекорд на новозаразени с ковид в Иран - 13 352 за денонощие  Журналистка, пробвала се да предизвести за COVID-19 в Ухан, си навлече неприятности Журналистка, пробвала се да предизвести за COVID-19 в Ухан, си навлече неприятности  Студентки станаха доброволци в COVID-19 отделения в МБАЛ - Хасково Студентки станаха доброволци в COVID-19 отделения в МБАЛ - Хасково
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР