Разпространението на заразата от коронавирус може да достигне връхната си

...
Разпространението на заразата от коронавирус може да достигне връхната си
Коментари Харесай

Здравен експерт прогнозира кога заразата от коронавирус може да достигне връхната си точка в САЩ

Разпространението на заразата от коронавирус може да достигне връхната си точка в САЩ тази седмица.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5268
Това обяви днес високопоставен здравен експерт и отбеляза, че се наблюдават признаци за стабилизация в страната, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс. По изчисления на Ройтерс, САЩ, които са трети по население в света, са регистрирали най-голям брой смъртни случаи от COVID-19, а към днешна дата те вече са 22 000. По около 2000 бяха починалите през последните четири дни, като най-много са жертвите във и около град Ню Йорк. Според специалисти обаче, истинският брой на починалите е по-висок, защото се отчитат само смъртните случаи в болница, но не и вкъщи.

Робърт Редфийлд - директор на Центровете за контрол и превeнция на заболяванията, каза за телевизия Ен Би Си, че " в момента се приближаваме към пика ". Той уточни, че ще се разбере, че пикът е настъпил, когато починалите на следващия ден бъдат по-малко от тези през предишния. Изискванията хората да си стоят у дома, които са в сила от седмици в много райони на страната, се отразиха тежко на икономиката и повдигат въпроси как САЩ могат да издържат на спирането на бизнеса и ограниченията за пътуване.

Американски моряк от самолетоносача " Теодор Рузвелт " почина в резултат на коронавируса

Представител на президентската администрация вчера посочи 1 май като възможна дата за облекчаване на ограниченията, но предупреди, че е прекалено рано да се каже дали тази цел ще бъде постигната. Редфийлд отказа да даде времева рамка кога икономиката отново ще започне да работи и похвали мерките за социална дистанция, които помагат за намаляване на смъртността. Здравният експерт изтъкна, че възобновяването на работа ще е постепенен процес, който ще е извършва стъпка по стъпка, въз основа на наличните данни.

В изявление председателката на Камарата на представителите Нанси Пелоси предупреди, че страната не е готова да се върне към нормален живот. " Всички искаме да да бъде сложен край на нарежданията за изолация, така че да можем да върнем американците на работа и обратно към нормалното състояние на нещата ", каза Пелоси в изявление. Тази седмица американският Конгрес ще работи върху нови мерки, които да смекчат удара от пандемията. Демократите искат да бъдат отпуснати допълнителни средства за усилията срещу коронавируса, насочени към малкия бизнес, включително за финансиране на скоростно национално извършване на тестове и за лични предпазни средства. " Това не може да чака ", каза Пелоси.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп сподели в " Туитър " призив да бъде уволнен водещият национален експерт по инфекциозни заболявания д-р Антъни Фаучи, след като лекарят заяви, че е можело да бъдат спасени животи, ако са били взети ограничителни мерки по-бързо след избухването на епидемията от новия коронавирус. Ретуитът на Тръмп породи спекулации, че президентът губи търпение и може да уволни популярния учен д-р Фаучи.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5268  Американски моряк от самолетоносача Американски моряк от самолетоносача " Теодор Рузвелт " умря вследствие на ковид  Прокуратурите в Кюстендил и Дупница водят следствия на нови случаи на неспазване на карантина Прокуратурите в Кюстендил и Дупница водят следствия на нови случаи на неспазване на карантина  Туристическият отрасъл търси ген. Мутафчийски на българската стопанска система Туристическият отрасъл търси ген. Мутафчийски на българската стопанска система
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР